این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۰، شماره ۳، صفحات ۳۷۰-۳۸۱
عنوان فارسی
استخراج و مقایسه میزان ماده اولئوروپین در ارقام گوناگون زیتون (Olea europaea L.) در دو منطقه رودبار و فارس
چکیده فارسی مقاله
ترکیبهای فنلی موجود در میوه زیتون یکی از عوامل بسیار مهمی است که تاکنون مورد توجه زیادی قرار گرفتهاست. فنلها دارای خصوصیات داروشناختی و محتوی آنتیاکسیدانهای طبیعی در میوه زیتون میباشند. اولئوروپین یکی از فراوانترین و مهمترین ترکیبهای فنلی موجود در میوه و برگهای زیتون میباشد که تلخی میوه زیتون نیز ناشی از حضور اولئوروپین در آن است. اولئوروپین، یک استر هتروسیدیک از اسید النولیک و 4،3- دی هیدروکسی فنیل اتانول میباشد. لازم به ذکر است که استفاده از این ترکیب نقش بسزایی در سلامت دارد. در این پژوهش، میزان ترکیب موجود در ارقام گوناگون زیتون (Olea europaea L.) در دو منطقه رودبار و کازرون در فصل برداشت محصول مورد بررسی قرار گرفته و نسبت به استخراج اولئوروپین با متانول و تعیین میزان آن توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) با استفاده از استاندارد، اقدامات لازم انجام شد. مطابق بررسیهای انجام شده مشخص شد که بالاترین میزان ترکیب اولئوروپین میوه در فارس مربوط به زیتون زرد بهمیزان mg/g31/34 و در رودبار مربوط به زیتون فیشمی بهمیزان mg/g25/30 میباشد، در صورتیکه پایینترین میزان ترکیب اولئوروپین میوه در منطقه فارس مربوط به زیتون میشن به میزان mg/g55/9 و در منطقه رودبار مربوط به زیتون لچیو بهمیزان mg/g23/10 بود. با توجه به دادههای حاصل میتوان نتیجه گرفت که دلیل خوراکی بودن زیتونهای رودبار به علت کمتر بودن محتوای ترکیب اولئوروپین و در نتیجه تلخی کمتر آنهاست. لازم به ذکر است که کاربرد دارویی ارقام گوناکون زیتون فارس بیشتر بهدلیل میزان بیشتر ترکیب اولئوروپین موجود در آن میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Extraction and comparison of oleuropein content in different cultivars of olive (Olea europaea L.) at Fars and Rudbar
چکیده انگلیسی مقاله
Phenolic compounds are one of the most important factors in olive, which has been considered greatly. Phenols have pharmacological characteristics and contain natural antioxidants in olive. Oleuropein is one of the most abundant and important phenolic compounds in fruits and leaves of olive, which causes the bitter taste of olive. Oleuropein is a heterosidic ester of elenolic acid and 3,4-dihydroxy phenyl ethanol. It is worth mentioning that the use of this compound has a significant role in health. In this study, the amount of existing compounds in different cultivars of olive (Olea europaea L.) was studied during harvesting season in two regions of Rudbar and Kazeroun, and oleuropein was extracted with methanol and its amount was determined by High Performance Liquid Chromatography (HPLC). According to the conducted researches, it was found that the highest composition rate of fruit oleuropein was recorded for yellow olive in Fars (34.31 mg/g) and for Fyshmy olive in Rudbar (30.25 mg/g). However, the lowest composition rate of fruit oleuropein was recorded for Mishen olive in Fars (9.55 mg/g) and for Lechyo olive in Rudbar (10.23 mg/g). Based on the provided data, it can be concluded that more edibility of Rudbar olives may be due to the lower level of oleuropein compound, resulting in less bitterness. Notably, the medicinal usage of different types of Fars olives is due to the higher level of oleuropein compounds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مژگان فرزامی سپهر | farzami sepehr
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
مه لقا قربانلی |
استاد، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی گرگان (Islamic azad university of gorgan)
مریم میرباقری |
کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7502_05a0d72eafd49b2d07c91efd795c4b76.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370683.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات