این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۰، شماره ۲، صفحات ۲۸۳-۲۹۱
عنوان فارسی
بررسی تنوع فنوتیپی میزان فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی تودههای بومی ریحان (Ocimum basilicum L.) ایران
چکیده فارسی مقاله
گیاهانی که انسان مصرف میکند شامل ترکیبهای مختلف ازجمله پلیفنلها میباشد. فنلهای موجود در رژیم غذایی بهدلیل اثرات آنتیاکسیدانی و احتمالاً ضدسرطانی قابلتوجه میباشند. در این پژوهش میزان فنل کل (با استفاده از معرف فولین) و ظرفیت آنتیاکسیدانی (با روش Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP)) 31 توده ریحان بومی ایرانی (Ocimum basilicum L.) با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازهگیری شد. برای بررسی وجود یا عدم وجود رابطه خطی بین متغیرها از ضریب همبستگی ساده و برای گروهبندی ژنوتیپهای مورد مطالعه از الگوریتم وارد (ward) براساس ضریب تشابه City block استفاده گردید. نتایج نشان داد که بیشترین میزان فنل کل مربوط به توده یزد II با 84/19 میلیگرم در گرم وزن تر و کمترین میزان آن مربوط به توده همدان با 07/1 میلیگرم در گرم وزن تر بود. همچنین بیشترین میزان ظرفیت آنتیاکسیدانی کل مربوط به توده بیرجند با 73/3 میلیمول در 100 گرم وزن تر و کمترین میزان آن مربوط به توده شیراز II با 45/0 میلیمول در 100 گرم وزن تر بود. همبستگی فنوتیپی بین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و محتوای فنل کل در تودههای ریحان r = 0.59 بود. براساس تجزیه خوشهای، تودههای مورد بررسی در سه گروه قرار گرفتند و تودههای سنندج III و شیراز II بیشترین فاصله ژنتیکی را از یکدیگر داشتند. همچنین مشخص گردید که روابط ژنتیکی بین تودههای مورد مطالعه، با منشأ جغرافیایی آنها مطابقت ندارد. البته تودههای ریحان تنوع قابل ملاحظهای را برای صفات مورد مطالعه نشان دادند که این میتواند در مدیریت ژرمپلاسم و نیز برای اصلاح گیاه مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study on phenotypic variation of total phenol and antioxidant capacity among Iranian basil (Ocimum basilicum L.) landraces
چکیده انگلیسی مقاله
Plants, used by human, contain different compounds such as polyphenols. The phenols in food diet are important because of antioxidant and probably anticancer activity. In present research, total phenolic contents (using the Folin-Ciocalteu assay) and antioxidant capacity (using the Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP)) of 31 Iranian basil landraces (Ocimum basilicum L.) were measured using spectrophotometery. Linear relationship between total phenolic contents and antioxidant capacity was investigated. The similarity among studied genotypes was calculated by City block similarity coefficient and the classification of genotypes was done by the wards clustering method. Results showed that maximum and minimum total phenolic contents belonged to the landraces of Yazd with 19.84 mg/g fresh weight and Hamedan with 1.07 mg/g fresh weight, respectively. Maximum and minimum antioxidant capacity belonged to Birjand landrace with 3.73 mmol/100g, fresh weight and Shiraz II with 0.45 mmol/100g fresh weight, respectively. Phenotypic correlation between antioxidant capacity and total phenloic content in basil landraces was 0.59. According to cluster analysis, studied landraces were categorized in 3 clusters. Sanandej III and Shiraz II landraces had maximum distance from each other. It also became clear that genetic relationships among the studied populations did not match by their geographical origin. Basil populations displayed a considerable diversity for studied traits that could be useful for germplasm management and utilization into crop improvement.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد آقایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
عباس حسنی |
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
رضا درویش زاده |
دانشیار، گروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6198_b11010d661a9951050555916852f21eb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370704.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات