این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۰، شماره ۱، صفحات ۱۴۲-۱۵۷

عنوان فارسی اثر روشهای مختلف بسته‌بندی بر خصوصیات کمّی و کیفی گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.)
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق به‌منظور بررسی اثر بسته‌بندی‌های مختلف بر میزان اسانس، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میزان ترکیب‌های فنلی، فلاونوئید کل، فلاون و فلاونول، بار میکروبی و رنگ گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.)، آزمایشی به‌صورت طرح کاملاً تصادفی شامل 9 تیمار با سه تکرار انجام شد. تیمارهای بسته‌بندی شامل: P1: تیمار شاهد (فاقد بسته‌بندی خاص)، P2: پاکت‌های پلی‌اتیلنی با ترکیب گازی هوای معمولی در معرض نور، P3: پاکت‌های پلی‌اتیلن- پلی‌آمید با ترکیب گازی هوای معمولی در معرض نور، P4: پاکت‌های پلی‌اتیلن- پلی‌آمید با ترکیب گازی هوای معمولی در تاریکی، P5: پاکت‌های پلی‌اتیلن- پلی‌آمید با ترکیب گازی 5% O2 و 95% N2 در معرض نور، P6: پاکت‌های پلی‌اتیلن- پلی‌آمید با ترکیب گازی 5% O2 و 95% N2 در تاریکی، P7: پاکت‌های پلی‌اتیلن- پلی‌آمید تحت خلأ در معرض نور، P8: پاکت‌های پلی‌اتیلن- پلی‌آمید تحت خلأ در تاریکی و P9: نمونه گیاهی خشک شده قبل از بسته‌بندی بود. بسته‌های مذکور به مدت 3 ماه در دمای اتاق نگهداری شدند. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان‌دهنده تأثیر معنی‌دار تیمارها بر برخی فاکتورهای اندازه‌گیری شده بود. بالاترین میزان اسانس (درصد حجمی به وزنی) مربوط به نمونه قبل از بسته‌بندی و تیمار پاکت‌های پلی‌اتیلن- پلی‌آمید تحت خلأ در تاریکی بود (به‌ترتیب 73/0% و 72/0%). کمترین میزان اسانس مربوط به تیمار شاهد (بدون بسته‌بندی) و تیمارهای P2 و P5 به‌ترتیب با 28/0%، 37/0% و 39/0% بود. از نظر فعالیت آنتی‌اکسیدانی، تیمارهای قبل از بسته‌بندی، P1 و P5 دارای بیشترین میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانتی بودند در حالی‌که تیمارهای P2 و P4 دارای کمترین میزان بودند. بیشترین (8/188) و کمترین (8/72) میزان ترکیب‌های فنلی به ترتیب در تیمارهای قبل از بسته‌بندی و P2 بدست آمد. بیشترین (6/78 میلی‌گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک نمونه) و کمترین (1/14) میزان ترکیب‌های فلاونوئیدی به‌ترتیب در تیمارهای P9 و P7 بدست آمد. از نظر آلودگی قارچی بالاترین میزان (Cfu103 × 4) مربوط به نمونه قبل از بسته‌بندی بود و بقیه تیمارها از این نظر در یک گروه قرار داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of different packaging methods on quantitative and qualitative characteristics of Dragonhead (Dracocephalum moldavica L.)
چکیده انگلیسی مقاله In this research, in order to study the effect of different packaging on essential oil content, antioxidant activity, phenolic compounds, total flavonoid, flavone and flavonol content, microbial load and color characteristics of Dracocephalum moldavica L., an experiment in a randomized complete design (RCD) with nine treatments and three replications was carried out. The packaging treatments were P1: control (without definite packaging), P2: polyethylene packaging with ambient gas combination exposed in light conditions P3: Polyethylene-polyamide package with ambient gas combination exposed in light conditions, P4: polyethylene-polyamide packaging with ambient gas combination exposed in dark conditions, P5: polyethylene-polyamide packaging with 5% O2 and 95% N2 gas combination exposed in light conditions, P6: polyethylene-polyamide packaging with 5% O2 and 95% N2 gas combination exposed in dark conditions, P7: polyethylene-polyamide packaging and vacuum gas combination exposed in light conditions, P8: polyethylene-polyamide packaging and vacuum gas combination exposed in dark conditions, P9: dried material before of packaging. All packages were stored at room temperature for three months. Results showed that packaging treatments had significant effects on some factors. The maximum essential oil content (0.73 and 0.72%, respectively v/w) was related to pre-packaged sample and P8 treatments and minimum essential oil content belonged to control, P2 and P5 treatments (0.28, 0.37 and 0.39%, respectively). Maximum antioxidant activity was obtained in pre-packaged, P1 and P5 treatments while P2 and P4 treatments showed minimum antioxidant activity. The highest (188.8) and the lowest (72/8) content of phenolic compounds (mg Quercitin/g DW) were measured in P9 and P2 treatments respectively. The maximum (78.6) and the minimum (14.1) content of flavonoids (mg Quercitin/g DW) were detected in P9 and P7 treatments, respectively. Fungal colony in P9 treatment (4× 103 Cfu) was higher than other packaging methods while the quantity of this contamination was not significantly different among other packaging treatments.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصباح بابالار |
استاد، گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سعیده محتشمی |
دانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سیدمحمد ابراهیم زاده موسوی | seyed mohammad ebrahimzadeh mousavi
استاد، گروه صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمدحسین میرجلیلی | mohammad hossein
استادیار، گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_5292_b48dc72f7ebdeb7323fdfbeb9db844b0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370722.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات