این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۹، شماره ۴، صفحات ۸۰۸-۸۱۷

عنوان فارسی بررسی اثر سالیسیلیک‌اسید بر پارامترهای رشدی و کمّیت وکیفیت اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.)
چکیده فارسی مقاله مرزه با نام علمی Satureja hortensis L. متعلق به خانواده نعناعیان، گیاهی علفی و یک‌ساله می‌باشد. به‌منظور بررسی اثر سالیسیلیک‌اسید (SA) (شاهد، 200، 400 و 600 میلی‌گرم در لیتر) بر رشد و خواص کمّی و کیفی اسانس گیاه مرزه، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار انجام گردید. تجزیه اسانس به‌وسیله دستگاه‌های GC و GC/MS، مشخص شد. نتایج نشان داد که وزن تر در تیمار 200 میلی‌گرم در لیتر سالیسیلیک‌اسید افزایش معنی‌داری را نسبت به شاهد نشان داد. میزان اسانس در شاهد 1/3% و در 200 میلی‌گرم در لیتر 7/3% بود که این تفاوت معنی‌دار بود. ترکیب‌های اصلی شناسایی شده شامل کارواکرول، گاما-ترپینن، آلفا-ترپینن و پی-سیمن بودند. سالیسیلیک‌اسید باعث افزایش آلفا-ترپینن از 4/4% (شاهد) به 7/7% (200 میلی‌گرم در لیتر)، بتا-میرسن از 5/2% (شاهد) به 3/4% (200 میلی‌گرم در لیتر) و پارا-سیمن از 9/1% (شاهد) به 5/2% (200 میلی‌گرم در لیتر) و کاهش کارواکرول از 8/44% (شاهد) به 5/38% (200 میلی‌گرم در لیتر) شد. نتایج نشان داد که سالیسیلیک‌اسید باعث تغییرات در کمّیت و کیفیت اسانس می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Satureja hortensis، اسانس، کارواکرول، سالیسیلیک‌اسید،

عنوان انگلیسی Effects of exogenous salicylic acid on growth factors and quality and quantity of essential oil in Satureja hortensis L.
چکیده انگلیسی مقاله Satureja hortensis L. (Savory), belonging to the family Lamiaceae (formerly Labiatae) is an annual herb. In order to determine the effects of salicylic acid (SA) (Control, 200, 4oo and 600mgL-1) in early flowering stage on growth and components of essential oils of Satureja hortensis, a factorial experiment based on randomized complete block design was carried out with three replications. The oil was analyzed by GC and GC/MS. The fresh weight was significantly increased in 200 mgL-1 SA, compared to the control. The yield of essential oil was 3.1% (Control) and 3.7% (200 mgL-1) with a significant difference. The main constituents of the essential oil were carvacrol, γ-terpinene, α-terpinene and p-cymene. SA application increased α-terpinene from 4.35% (Control) to 7.7% (200 mgL-1), β-myrcene from 2.5 (Control) to 4.3 (200 mgL-1), p-cymene from 1.9% (Control) to 2.5% (600 mgL-1) and decreased carvacrol from 44.8% (Control) to 38.5% (200 mgL-1). Results showed that SA application caused changes in the quantity and quality of essential oils.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پریسا حیاتی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی جهرم (Islamic azad university of jahrom)

وحید روشن |
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، شیراز
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_4307_da21386d7b4dd1796dadb803d9079eab.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370733.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات