این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۹، شماره ۴، صفحات ۸۷۹-۸۹۸

عنوان فارسی استخراج عصاره برگ گردوی بومی ایران با امواج مایکروویو و بررسی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی ترکیب‌های فنولی حاصل
چکیده فارسی مقاله امروزه به‌دلیل اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی، تمایل روزافزونی به استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی وجود دارد. در این پژوهش ترکیب‌های فنولی برگ گردوی رقم شهمیرزادی به دو روش سنتی و مایکروویو استخراج گردید. در روش سنتی، استخراج با حلال‌های متانول80%، اتانول 50%، آب داغ و آب با دمای محیط (6، 12، 18 و 24 ساعت) و در روش مایکروویو با حلال‌های متانول 80%، اتانول 50% (2، 4، 6 و 8 دقیقه) و آب داغ (زمان‌های 3، 6 و 9 دقیقه) انجام شد. مقدار فنول کل با روش فولین سیوکالتو ارزیابی شد. بیشترین مقدار فنول کل در استخراج با امواج مایکروویو مربوط به عصاره متانولی (91/0 ± 16/130 میلی‌گرم معادل گالیک‌اسید بر گرم عصاره خشک) بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با روشهای مهار رادیکال آزاد 2 و 2 دی‌فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)، قدرت احیاکنندگی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل ارزیابی شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی در همه روشها وابسته به غلظت بود. بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی در آزمون مهار رادیکال DPPH و نیروی احیاکنندگی مربوط به عصاره اتانولی و در آزمون ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل مربوط به عصاره متانولی بود. در نهایت تأثیر عصاره متانولی در ممانعت از اکسیداسیون روغن سویا بررسی شد. نتایج نشان داد که عصاره‌ها توانایی جلوگیری از تولید محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون را داشتند و غلظت ppm1000 عصاره به خوبی اکسیداسیون روغن را کنترل کرد. با توجه به نتایج این تحقیق می‌توان برگ گردوی شهمیرزادی را به‌عنوان منبع قابل‌توجهی از ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی مطرح نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله برگ گردو، نیروی احیاکنندگی، فنول کل، روغن سویا،

عنوان انگلیسی Extraction of walnut leaves extracts with microwave assisted extraction and evaluation of antioxidant properties of phenolic compounds
چکیده انگلیسی مقاله Recently, there is an increasing trend to use natural antioxidants due to undesirable effects of synthetic antioxidants. In this study, phenolic compounds of shahmirzadi variety of walnut leaf were extracted with traditional and microwave assisted extraction (MAE) methods. In traditional method, extraction was performed with methanol 80%, ethanol 50% , boiling water and water at ambient temperature (6, 12, 18 and 24 hours) and in MAE it was done with methanol 80%, ethanol 50% (2, 4. 6 and 8 minutes) and boiling water (3, 6 and 9 minutes). Total phenolic content was determined by Folin-Ciocaltue reagent. In MAE, methanol extract of walnut leaf had the highest total phenolics with 130.16±0.19 mg/g. The antioxidant capacity of extracts was assessed through reducing power assay, DPPH radical-scavenging activity and total antioxidant activity. Extracts showed antioxidant activity in a concentration-dependent way. The ethanol extract of leaves in the reducing power assay and DPPH radical-scavenging activity and the methanol extract of leaves in the antioxidant activity assay presented the highest antioxidant activity. Finally, the influence of methanol extract in retarding the soy bean oxidation was examined. Our results showed that extracts could prevent formation of initial and secondary products of oxidation and an extract with 1000 ppm phenolic content could control oxidation of oil. Hence we can present shahmirzadi walnut leaves as a potential source of natural antioxidants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Walnut leave, Reducing power, Total phenol, Soy oil

نویسندگان مقاله سمیه رضایی ارمی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید مهدی جعفری | seyed mehdi
استادیار، گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرتضی خمیری |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

هومان بیات |
دکترای داروسازی، شرکت داروسازی نیاک، گرگان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_4312_bb303b1e27e5a60344bd195721c80728.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370738.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات