این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۲۴۷-۲۶۰
عنوان فارسی
اثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم بر محتوای پرولین، کلروفیل، پروتئین و رشد گیاه دارویی زنیان (Carum copticum L.) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور تعیین اثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم در شرایط تنش شوری بر محتوای پرولین، کلروفیل، پروتئین و رشد گیاه زنیان (Carum copticum L.)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ولیعصر رفسنجان در سال 1388 اجرا شد. فاکتور اول شامل شوری با سه سطح (صفر، 50 و 100 میلیمولار) و فاکتور دوم شامل محلول غذایی در پنج سطح N1 (محلول غذایی هوگلند)، N2 (محلول غذایی هوگلند + CaCl2 با غلظت 40 میلیمولار در محلول غذایی)، N3 (محلول غذایی هوگلند +CaCl2 بهصورت اسپری با غلظت 20 میلیمولار بر روی شاخسارهها)، N4 (محلول غذایی هوگلند + KNO3 با غلظت40 میلیمولار بهصورت محلول همراه با آب آبیاری) و N5 (محلول غذایی هوگلند + KNO3 بهصورت اسپری با غلظت20 میلیمولار بر روی شاخسارهها) بود. نتایج نشان داد که نوع محلول غذایی تأثیری بر محتوای پرولین نداشت و بیشترین میزان پرولین در سطوح شوری S2 و S3 مشاهده گردید. افزایش شوری باعث کاهش معنیداری در میزان کلروفیل a، b و کل گردید. بیشترین میزان پروتئین در سطح تیمار شاهد و کمترین میزان آن در تیمار شوری 100 میلیمولار مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان پروتئین در محلول غذایی N3 و کمترین میزان آن در محلول غذایی N5 مشاهده شد. نوع محلول غذایی بر سطح برگ اثر معنیداری داشت، بهطوری که بیشترین سطح برگ در محلول غذایی مربوط به N5 مشاهده شد. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که گیاه زنیان شوری تا 50 میلیمولار را بهخوبی تحمل میکند و محلولپاشی پتاسیم و کلسیم برای کاهش خسارت شوری بر خصوصیات رشدی گیاه زنیان، بهتر از کاربرد آنها در محلول غذایی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زنیان (Carum copticum L.)، اصلاح شوری، آنالیز رشد،
عنوان انگلیسی
Ameliorating effect of calcium and potassium on proline content, chlorophyll, protein content and growth of Ammi (Carum copticum L.) under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effects of supplementary calcium chloride and potassium nitrate on proline, protein content, chlorophyll and growth of Ammi (Carum copticum L.) under different salinity levels and nutrient solutions (NS), a RCBD design with factorial arrangement was conducted at the Agriculture Research Field, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, during September 2009. The treatments were three levels of salinity (0, 50 and 100 mMol) and five different nutrition solutions including: Control: Hoagland solution only (N1); Hoagland solution plus 20 mM CaCl2 in nutrition solution (N2); Hoagland solution plus 20 mM CaCl2 as spray (N3); Hoagland solution plus 20 mM KNO3 in nutrition solution (N4) and Hoagland solution plus 20 mM KNO3 as spray (N5). Results showed that proline content was significantly affected by salinity and the type of nutrient solution and their interactions. Increasing salinity, especially at 100 Mmol NaCl, significantly reduced chlorophyll a,b and total chlorophyll. Chlorophyll a, b and total chlorophyll content were not significantly affected by the type of nutrition solution. The highest and lowest protein content were observed by control and 100 Mm NaCl treatments respectively. The type of nutrient solution also influenced protein content. The highest and lowest protein contents were related to N3 and N5, respectively. Total dry weight and stem dry weight were significantly reduced by salinity while root dry weight was not affected by salinity. The highest leaf area was achieved on control and nutrition solution N5. Generally, it is concluded that Ammi could tolerate salinity up to 50 mMol NaCl and leaf spraying of Ca and K would be better to ameliorate salinity rather than using in nutrition solution.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیه میرزایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
اصغر رحیمی |
استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
حسین دشتی |
استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
شهاب مداح حسینی | maddah hosseini
استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2853_1d4833c70c16b6da98679b27322baade.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370759.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات