این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۶۱۶-۶۲۷

عنوان فارسی خواص ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی، رادیکال‌زدایی سوپر اکساید آنیونی و ضدتیروسینازی اسانس‌های مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.) و مرزه زراعی (Satureja hortensis L.)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه فعالیت ضدباکتریایی اسانس‌های مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.) و مرزه زراعی (Satureja hortensis L.) ارزیابی شد. نمای حساسیتی میکروارگانیسم‌ها در برابر اسانس مرزه سهندی و مرزه زراعی براساس حساسترین به مقاومترین Candida albicans > E. coli> S. aureus > P. aeruginosa بود. کمترین غلظت مهارکنندگی و کشندگی اسانس‌ها در طیف 5/0 تا 10 mg/ml قرار داشت. فنل کل اسانس‌های مرزه سهندی و مرزه زراعی به‌ترتیب معادل 53/8 ± 5/170 و 14/2 ± 25/47 میکروگرم گالیک‌اسید در هر میلی‌گرم نمونه تعیین شد. سنجش خاصیت آنتی‌اکسیدانی اسانس‌ها با روش DPPH، نشان داد که قدرت رادیکال‌زدایی اسانس‌ها تقریباً برابر هم ولی به‌مراتب بیشتر از آنتی‌اکسیدان‌های سنتتیک بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با روش بتاکاروتین و قدرت احیای فریک اسانس مرزه سهندی قویتر از مرزه زراعی است. مقدار اسانس لازم برای 50% رادیکال‌زدایی اسانس مرزه سهندی و مرزه زراعی به‌ترتیب 25/6 و 82/5 μg/ml بود. قدرت احیای فریک (FRAP) اسانس مرزه بیش از اسانس مرزه زراعی بود. فعالیت رادیکال‌زدایی سوپراکساید آنیونی اسانس مرزه سهندی و مرزه زراعی به‌ترتیب 16/1 ± 28/55 و 46/2 ± 81/21 درصد به‌ازای µg/ml15 اسانس با IC50 معادل 4/9 و 2/101 میکروگرم تعیین گردید. درصد فعالیت ضدتیروسینازی به‌ازای یک میکروگرم اسانس مرزه سهندی 33/1 ± 88/47 و به‌ازای 15 میکروگرم اسانس مرزه زراعی 9/2 ± 35/15 بود. در مجموع، مطالعه خواص بیولوژیک اسانس مرزه سهندی نشان می‌دهد که قابلیت خوبی برای بررسی کاربرد آن در صنعت غذا و دارو وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antimicrobial, antioxidative, superoxide anion radical scavenging and anti tyrosinase properties of Satureja sahendica Bornm. and Satureja hortensis L. essential oils
چکیده انگلیسی مقاله In the present study, the antimicrobial properties of Satureja sahendica Bornm. and summer savory (Satureja hortensis L.) essential oils were studied. The bacterial strains sensitive to the oils were in Candida albicans> E. coli> S. aureus> P. aeruginosa order. Minimum inhibitory and bactericidal concentrations were observed in the range of 0.5-10mg/ml. Total phenolics of S. sahendica and the S. hortensis were 170.5±8.53 and 47.25±2.14 µg Gallic acid equivalent per mg sample. Antioxidative property of the oils was carried out using DPPH free radical scavenging and beta-carotene bleaching tests and the results were compared with the standard synthetic antioxidants. Lipid peroxidation inhibitions were comparable to or higher than the synthetic antioxidants. The concentrations from S. sahendica and S. hortensis oils required for 50% free radical scavenging (IC50) were 6.25 and 5.82 μg/ml respectively. Ferric-reducing antioxidant power (FRAP) of S. sahendica oil was greater than that of the S. hortensis oil. The superoxide anion radical scavenging activities of S. sahendica and S. hortensis oils were 55.28%±1.16 and 21.81%±2.46 at 15µg/ml oil with an IC50 of 9.4 and 101.2 µg respectively. Tyrosinase activity of one µg S. sahendica oil was 47.88±%1.33 while that of the S. hortensis oil at 15 µg level was 15.35%±2.9. In conclusion, the results from biological properties of Satureja sahendica are indicative of its potentials for food and drug industries applications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی داداش پور |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

ایرج رسولی |
استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

فاطمه سفیدکن |
استاد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

الهه زاده حسینقلی | zadeh hoseingholi
دانشجوی دکتری، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه دانشگاه شاهد، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

شکیبا درویش علیپور آستانه | darvish alipour astaneh
دانشجوی دکتری، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه دانشگاه شاهد، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2914_622ef999788f9b559a1d9404b9826b6e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370802.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات