این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۴۴۰-۴۴۹

عنوان فارسی بررسی اجزای تشکیل‌دهنده و اثرهای ضدمیکروبی اسانس ده گونه اکالیپتوس بر روی Micrococcus loteus و Escherichia coli
چکیده فارسی مقاله اسانس‌های موجود در گیاهان معطر یک دسته ارزشمند از ترکیب‌های طبیعی با خواص دارویی مختلف، ازجمله خواص ضدمیکروبی هستند. همچنین گونه‌های مختلفی از اکالیپتوس دارای اسانس هستند. در این تحقیق ضمن استخراج اسانس و شناسایی ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس ده گونه اکالیپتوس شامل: Eucalyptus gilli، E. microcarpa، E. kingesmillii، E. loxophleba، E. gongylocarpa، E. salubris، E. erythrocorys، E. salmonophloia، E. spathulata و E. flocktoniae، اثر ضد میکروبی این اسانس‌ها بر علیه دو سویه میکروبی Escherichia coli (1330) و Micrococcus loteus (1110) مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس‌ها به روش تقطیر با آب از برگهای گونه‌های مختلف اکالیپتوس تهیه و ترکیب‌های تشکیل‌دهنده آنها با استفاده از دستگاه‌های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف‌سنج (GC/MS)، با محاسبه اندیس بازداری شناسایی شدند. اثر ضد‌میکروبی اسانس‌ها پس از رقیق کردن با دی متیل سولفوکساید با روش انتشار در آگار بررسی شد. نتایج نشان داد ترکیب اصلی و عمده همه اسانس‌ها 8،1-سینئول و آلفا-پینن بود. به‌طوری که بیشترین میزان 8،1-سینئول (1/82%) در اسانس E. kingesmillii یافت شد و کمترین میزان این ترکیب (6/59) در اسانس E. salubris وجود داشت. همچنین اسانس کلیه گونه‌های مورد بررسی اثر بازدارندگی قوی بر روی باکتریهای مورد استفاده داشتند. درحالی‌که هاله‌های عدم رشد تشکیل‌شده بر روی باکتری Micrococus loteus بین 10 تا 49 میلی‌متر و بر روی Esherichia coli قطری بین 10 تا 22 میلی‌متر داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical composition and antimicrobial effects of essential oils of ten Eucalyptus species against Micrococcus loteus and Escherichia coli
چکیده انگلیسی مقاله Essential oils in aromatic plants are one of the valuable classes of natural product with medicinal properties. Many species from the genus of Eucalyptus contain essential oils and these oils could be used because of their antimicrobial effects. In this research, the essential oils of ten Eucalyptus species were obtained by hydro-distillation and examined against Escheichia coli (1330) and Micrococcus loteus (1110). The Eucalyptus species were Eucalyptus gilli, E. microcarpa, E. kingesmillii, E. loxophleba, E. gongylocarpa, E. salubris, E. erythrocorys, E. salmonophloia, E. spathulata and E. flocktoniae. The essential oils were analyzed by capillary GC and GC/MS. Antimicrobial effects of essential oils were evaluated after dilution with dimethyl sulfoxide (DMSO) through agar diffusion method. The results showed that the main component of all essential oils was 1,8-cineole and α-pinene. The highest amount of 1,8-cineole (82.1%) was found in the oil of E. kingesmillii and the lowest amount (59.6%) was found in the oil of E. salubris. The results showed that all oils were effective against two bacteria. The diameters of inhibitory zones on Micrococcus loteus and Escheichia coli were 10 to 49 mm and 10 to 22 mm respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بابک ترابی سگوند | torabi sagvand
دکترای عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمود نادری حاجی باقر کندی |
کارشناس ارشد، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

لیلا صادق زاده |
کارشناس، عضو باشگاه پژوهشگران جوان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6385_62b3bf84f569d6200f94d9ec3dd63739.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370886.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات