این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۴۷-۵۶

عنوان فارسی ارتباط فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدقارچی عصاره قسمت‌های مختلف انار (Punica granatum L.) با محتوای فنولیکی آن
چکیده فارسی مقاله در بسیاری از کشورها، ضایعات محصولات کشاورزی اکثراً به علت فرایندهای اکسیداسیونی و حمله میکروارگانیسم‌ها در انبار صورت می‌گیرد. در عین حال، بسیاری از گیاهان حاوی ترکیب‌هایی با فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالا و خواص ضدقارچی قوی می‌باشند که می‌توانند به صورت نگهدارنده‌های طبیعی بکار برده شوند. به منظور بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی و ضدقارچی انار (Punica granatum L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار انجام شد. در این پژوهش اثر سه قسمت مختلف گیاه انار (پوست میوه، بذر و برگ) و دو حلال مصرفی (آبی و متانولی) با 4 غلظت (ppm 0، 500، 1000 و 1500) بر روی دو نوع قارچ پس از برداشت (Alternaria citri و Aspergillus niger) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره متانولی پوست میوه انار با میانگین‌های 6/47% و 7/37% به‌ترتیب بیشترین اثر بازدارندگی را بر رشد میسلیوم‌ها (Inhibitory of Mycelia Growth (IMG)) و جوانه‌زنی اسپور (Inhibitory of Spore Germination (ISG)) قارچ‌ها دارد. همچنین محتوای فنولیک پوست میوه انار 8/1 برابر محتوای فنولیک برگ آن و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی پوست میوه، بذر و برگ درخت انار به‌ترتیب برابر 3/55%، 7/35%‌ و 4/16% مشخص گردید. بنابراین به نظر می‌رسد که محتوای فنولیکی بالای پوست و بذر انار می‌تواند خاصیت ضدقارچی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی قوی این عصاره‌ها را بوجود آورد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Relation of antioxidant and antifungal activity of different parts of Pomegranate (Punica granatum L.) extracts with its phenolic content
چکیده انگلیسی مقاله In many countries, wastage of agricultural products is due to oxidative processes and microorganisms activity in warehouses. On the other hand, many plants are the sources of compounds with high antioxidant and antifungal activities that might be used as natural preservatives. To investigate the antioxidant and antifungal properties of pomegranate, a factorial experiment based on completely randomized design with 5 replications was conducted. In this study, the effect of 3 different pomegranate parts (peel, seeds and leaf) and 2 different kind of extracts (aqueous and methanolic) with 4 concentrations (0, 500, 1000 and 1500 ppm) were investigated on 2 post-harvest fungi (Alternaria citri and Aspergillus niger). According to the results, the methanolic peel extract showed the highest inhibitory effects on the mycelia growth (IMG) and spore germination (ISG) with 47.6 and 37.7 percent respectively. Also, phenolic compounds of peel extract were 1.8 times higher than that of pomegranate leaf extract. Antioxidant capacity of peel, seeds and leaf extracts was respectively 55.3, 35.7 and 16.4%. Therefore, it seems that high antifungal and antioxidant activity of peel and seeds of pomegranate are because of high percentage of phenolic compounds in these plant parts extracts.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یحیی سلاح ورزی |
مربی، مرکز تحقیقات انار، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

علی تهرانی فر |
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

وحید جهانبخش |
دانشجوی دکتری، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6562_8112cbb2a92e42e38634ecfb80cfde7e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370914.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات