این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۳۸۹-۴۰۵

عنوان فارسی مقایسه روشهای مختلف استخراج ترکیب‌های فنولی و فلاونوئیدی از گیاه گزنه (Urtica dioica L.)
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق بررسی تأثیر روشهای استخراج غرقابی، استخراج به کمک اولتراسوند و استخراج به کمک مایکروویو بر میزان استخراج ترکیب‌های فنولی و فلاونوئیدی از برگهای گزنه (Urtica dioica L.) به همراه سه حلال استخراجی آب، متانول 80% و کلروفرم بود. در روش غرقابی، حلال آب و کلروفرم به‌ترتیب بیشترین مقدار ترکیب‌های فنولی و فلاونوئیدی را استخراج کردند. در دو روش استخراج به کمک اولتراسوند و مایکروویو تأثیر زمانهای مختلف اشعه‌دهی امواج نیز به همراه نوع حلال مصرفی بررسی شد. به‌طوری که در روش استخراج به کمک اولتراسوند، حلال آب و زمان 90 دقیقه بیشترین میزان استخراج ترکیب‌های فنولی و حلال کلروفرم و زمان 90 دقیقه بیشترین میزان استخراج ترکیب‌های فلاونوئیدی را داشته است. همچنین بین دو زمان 60 و 90 دقیقه تفاوت معنی‌داری در سطح احتمال پنج درصد مشاهده نشد. بنابراین بهترین تیمار حلال- زمان با بیشترین میزان استخراج ترکیب‌های فنولی و فلاونوئیدی در روش استخراج به کمک مایکروویو به‌ترتیب مربوط به تیمارهای حلال آب- زمان 9 دقیقه و حلال متانول- زمان 9 دقیقه بود. حلال کلروفرم در روش استخراج به کمک مایکروویو کمترین میزان استخراج ترکیب‌های فنولی و فلاونوئیدی را داشت و تأثیر زمان اشعه‌دهی امواج مایکروویو بر میزان استخراج معنی‌دار نبود. در مقایسه بین روشها، روش استخراج به کمک مایکروویو با حلال آب- زمان 9 دقیقه بالاترین قدرت استخراج‌کنندگی ترکیب‌های فنولی (41/0±57/11 میلی‌گرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک) و روش غرقابی (ساعت) با حلال کلروفرم بیشترین میزان ترکیب‌های فلاونوئیدی (533/0±64/13 میلی‌گرم معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک) را استخراج کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Compare different methods of phenolic and flavonoid compounds extraction from Urtica dioica L.
چکیده انگلیسی مقاله The present study was conducted to examine the efficiency of the traditional soaking extraction, Ultrasound-assisted extraction(UAE) and Microwave-assisted extraction (MAE) methods on the content of phenolic and flavonoid compounds extracted from nettle (Urtica dioica L.) leaves with three different solvents (water, 80% methanol and chloroform). In traditional method, water and chloroform solvents extracted the maximum phenolic and flavonoid contents, respectively. In UAE and MAE methods, the effect of different extraction times, with used solvent type were examined. In UAE method, the water-90 min and chloroform-90 min treatments had extracted the highest phenolic and flavonoid contents, respectively. Also, between the times 60 and 90 minutes, no significant difference were observed (p< 0.05). The best solvent-time treatments with maximum extraction contents of phenolic and flavonoid compounds in MAE method were water-9 min and methanol-9 min treatments. In MAE method, chloroform solvent had the lowest extraction contents of phenolic and flavonoid compounds, and the extraction times were not significant. A comparison among the three methods revealed that the MAE method with water-9 min treatment (11.57±0.41) and traditional method (24 h) with chloroform solvent (13.64±0.53) had the highest extraction power of phenolic and flavonoid compounds, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی قره خانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدعلی ابراهیم زاده | mohammad ali
دانشیار، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ساری

سیدمهدی جعفری | seyed mehdi
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک | sadeghi mahoonak
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6800_0a99f1da803cf3165a7a8436b9c3ec87.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370946.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات