این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۵۰۴-۵۱۲
عنوان فارسی
بررسی تأثیر شوری آب آبیاری بر عملکردهای کمی و کیفی گیاه دارویی زنیان (Carum copticum L. C.B. Clarke)
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد بیولوژیک، عملکرد بذر و کمیت و کیفیت اسانس بذر و اندام هوایی گیاه دارویی زنیان (Carum copticum L. C.B. Clarke) و بررسی امکان استحصال اسانس از اندام رویشی آزمایشی در سال 1386 در کرتهای کوچک مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و 8 تیمار انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل شوری آب آبیاری با مقادیر 3/0 (شاهد)، 3، 6، 9، 12، 15، 18 و 21 دسیزیمنس بر متر بود. براساس نتایج بدست آمده از این تحقیق اثر شوری آب آبیاری بر درصد اسانس بذر و اندام هوایی معنیدار نبود، اما بر ارتفاع گیاه، عملکرد اسانس بذر، عملکرد اسانس اندام هوایی، عملکرد بذر و عملکرد بیولوژیک گیاه معنیدار بود. مقدار اسانس بذر از 5/3 تا 1/4 میلیلیتر و مقدار اسانس اندام هوایی از 25/0 تا 35/0 میلیلیتر تغییر کرد. بیشترین عملکرد اسانس بذر و عملکرد اندام هوایی بهترتیب معادل 3/8 و 4/2 در شوری 3/0 دسیزیمنس بر متر و کمترین آن 5/3 و 5/1 میلیلیتر در متر مربع در شوری 21 دسیزیمنس بر متر بدست آمد. بالاترین عملکرد بذر و عملکرد بیولوژیکی در شوری 3/0 دسیزیمنس بر متر بهترتیب به میزان 7/202 و 6/1367 گرم در متر مربع و کمترین میزان آن بهترتیب 7/96 و 5/739 گرم در متر مربع در شوری 21 دسیزیمنس بر متر بود. نتایج حاصل از شناسایی ترکیبهای اسانس بذر زنیان نشان داد که مهمترین جزء در همه تیمارها ترکیب تیمول بود که 53 تا 2/61 درصد اسانس را به خود اختصاص داد و دومین ترکیب گاما-ترپینن به میزان 7/20 تا 25 درصد و ترکیب سوم پاراسیمن به میزان 1/13 تا 6/15 درصد بود. شناسایی ترکیبهای اسانس اندام هوایی نیز روند مشابهی را نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of water salinity effects on yield and essential oil content and composition of Carum copticum L.
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effects of water salinity on ajowan (Carum copticum L.), a completely randomized design was conducted in Esfahan province in 2007. Eight water salinity treatments (0.3-21 dS/m) with 3 replications were applied in the field. The seeds (at ripening) and foliage (initial flowering) of ajowan were harvested. After drying the plant materials in shade, their essential oils were obtained by hydro-distillation. The oils were analyzed by capillary gas chromatography, using flame ionization and mass spectrometric detection. According to results seed and foliage oils percentage were 3.5-4.4 and 0.25-0.35 cc/100 g, respectively. Maximum seed and foliage oils yield were 8.3 and 2.4 cc/m2 and minimum were 3.5 and 1.5 cc/m2 in control and in 21 dS/m, respectively. Maximum biological and seed yields were 202.7 and 1367.6 and minimum were 96.7 and 739.5 gr/m2 in control and 21dS/m, respectively. The most important constituents of essential oil were: thymol (55.5% and 56.2%), γ-terpinene (22.5% and 26.9%), ρ-cymene (14.2% and 11.2%), limonene (1.9% and 0.5%) and carvacrol (0.3% and 1.4%), respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سعید دوازده امامی |
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
فاطمه سفیدکن |
استاد، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
محمد رضا جهانسوز | mohammad reza
دانشیار، پردیس کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
داریوش مظاهری |
استاد، پردیس کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7136_afe9f4742eb2742de51f2194f889fcd6.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370982.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات