این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۵۴۷-۵۵۵

عنوان فارسی استخراج و اندازه‌گیری ترکیبهای فلاونوییدی کامفرول و کوئرستین در گلبرگ ده ژنوتیپ از گل‌محمدی (Rosa damascena Mill.) از مناطق غربی ایران
چکیده فارسی مقاله دارویی هستند و برای مقابله با ویروسها و سلولهای سرطانی استفاده می‌شوند. هدف از این تحقیق، استخراج و اندازه‌گیری ترکیبهای فلاونوییدی کامفرول و کوئرستین در گلبرگ نمونه‌های مختلف گل‌محمدی کشت شده در باغ گیاه‌شناسی ایران (تهران) با منشأ مناطق غربی بود. پنج گرم نمونه تازه گل‌محمدی توسط دستگاه آسیاب برقی خرد و توسط مخلوط متانول و اسید استیک (90:10) عصاره‌گیری شد. عصاره حاصل به 30 میلی‌لیتر حجم رسانده شده و جهت تجزیه به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) تزریق شد. مقدار دو ترکیب کامفرول و کوئرستین در ده نمونه عصاره‌های گل‌محمدی تعیین شد. بیشترین میزان کامفرول در نمونه‌های کردستان (ppm 595)، قزوین (ppm 505)، آذربایجان‌غربی (ppm 484) و ایلام (ppm 483) بود و کمترین میزان در نمونه‌های کرمانشاه (ppm 74)، همدان (ppm 88) و لرستان (پل‌دختر) (ppm 252) وجود داشت. در رابطه با ترکیب کوئرستین، بالاترین میزان در نمونه‌های اردبیل (ppm 322)، آذربایجان‌غربی (ppm 312)، ایلام (ppm 302) و چهار محال بختیاری (ppm 239) بود و کمترین میزان در نمونه‌های لرستان (پل‌دختر) (ppm 77)، همدان (ppm 80)، کرمانشاه (ppm 117) و کهکیلویه و بویر احمد (گچساران) (ppm 158) بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده، بهترین اکسشن‌ها از نظر میزان ترکیبهای کامفرول و کوئرستین به‌ترتیب شامل آذربایجان‌غربی (ppm 484 و ppm 312)، ایلام (ppm 483 و ppm 302) و اردبیل (ppm 447 و ppm 322) بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Extraction and determination of Kaempferol and Quercetin in petals of 10 genotypes of Rosa damascena Mill. from western Iran
چکیده انگلیسی مقاله Flavonoid components are the largest phenolic groups in nature. Pigments are primarily responsible for the color of rose petals (the colorless flavonoids aid the intensification and stabilization of petals color). The aim of this research was extraction and determination of flavonoid compounds kaempferol and quercetin in petals of Rosa damascena from western of Iran and cultivated in Research Institute of Forests and Rangelands. Samples were collected on late April 2006. A 5 g fresh flower petals was blended with 30 ml of 9:1 methanol:acetic acid, the extract was analyzed by high performance liquid chromatography (HPLC). Two flavonoids kaempferol and quercetin glycoside compounds were extracted from ten samples. The highest kaempferol content were obtained from Kordestan (595 ppm), Qazvine (505 ppm), West Azarbaijan (484 ppm), and Ilam (483 ppm), and the lowest from Kermanshah (74 ppm), Hamedan (88 ppm) and Lorestan (Poldokhtar) (252 ppm). The highest quercetin glucoside contents were obtained from Ardabil (322 ppm), West Azarbaijan (312 ppm), Ilam (302 ppm), and Chahar Mehal (239 ppm), and lowest were from Lorestan (Poldokhtar) (77 ppm), Hamedan (80 ppm), Kermanshah (117 ppm) and Kohkiluyeh (Gachsaran) (158 ppm). According to these results, the best samples were obtained from west Azarbaijan (484 ppm kaempferol, 312 ppm quercetin), Ilam (483 ppm kaempferol, 302 ppm quercetin) and Ardabil (447 ppm kaempferol, 322 ppm quercetin).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کامکار جایمند |
دانشیار، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

محمدباقر رضایی | mohammad bagher
استاد، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

محمدحسن عصاره | mohammad hassan
استاد، گروه تحقیقات زیست فناوری منابع طبیعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

سیدرضا طبایی عقدایی | seyed reza tabaei aghdaei
دانشیار، گروه تحقیقات زیست فناوری منابع طیعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

سعیده مشکی زاده |
کارشناس، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7140_3d565a0cc627c2aa09b0bdee47090024.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370986.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات