این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۱۴۹-۱۵۸

عنوان فارسی تأثیر رژیم غذایی حاوی میوه‌های خرما، انجیر و زیتون بر وزن، آستانه درد و حافظه موش سفید آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله خرما با نام علمیPhoenix ductylifera L.، میوه‌ای حیات‌بخش و پرمصرف در رژیم غذایی کشورهای عربیست. این میوه دارای چندین اثر مهم فارماکولوژیک نظیر آنتی‌اکسیدان و آنتی‌موتاژنی است. انجیر با نام علمی Ficus carica L. دارای فعالیت آنتی‌موتاژن و آنتی‌اکسیدانی بالا بوده و افزایش معنی‌داری از ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را برای مدت چهار ساعت بعد از مصرف تولید می‌نماید. زیتون با نام علمی Olea europea L. دارای پلی فنل و خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی است. در این تحقیق با توجه به اهمیت میوه‌های خرما، انجیر و زیتون و خصوصیات یاد شده این میوه‌ها در گذشته و حال، تأثیر سه رژیم مغذی حاوی خرما، انجیر و زیتون بر تغییرات احتمالی وزن، حافظه و آستانه درد در موشهای سفید مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی اثر میوه‌های فوق بر آستانه درد از روش صفحه داغ (Hot plate) و از دستگاه Step down برای اندازه‌گیری میزان حافظه به روش اجتنابی فعال Passive avoidance در موش سوری استفاده شد. نتایج نشان داد که هر سه میوه به میزان معنی‌داری سبب افزایش حافظه در موش سوری می‌شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خرما، انجیر، زیتون، وزن، آستانه درد، حافظه،

عنوان انگلیسی The effect of palm date, fig and olive fruits regimen on weight, pain threshold and memory in mice
چکیده انگلیسی مقاله Fruit of date Palm (Phoenix dactylifera L.) is very commonly consumed, especially in Arabic countries. This fruit has important pharmacologic properties such as antioxidant and antimutagenic effects. Fig (Ficus carica L.) shows highly efficient antioxidant and antimutagenic activity as well and produces a significant increase in plasma antioxidant capacity for 4 hours after consumption. Olive (Olea europaea L.) with polyphenols has potent antioxidant and anti-inflammatory properties. In this study due to antioxidant and antimutagenic activity in date, fig and olive fruits are quite potent, we investigated the effects of these fruits on weight, pain threshold and memory in day regimen of mice. We used hot plate to study pain threshold and also the passive avoidance apparatus for measurement of memory 24 hours in mice was step down. Our results showed that, these fruits significantly increase memory and do not affect weight and pain threshold.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله date palm, fig, olive, weight, pain threshold, Memory

نویسندگان مقاله فریده ظفری زنگنه | zafari zangeneh
استادیار، مرکز بهداشت باروری ولی عصر عج ، بیمارستان امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

لیلا معزی |
استادیار، گروه فارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)

اشرف امیرزرگر |
مربی، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7186_829d0e1fded951260df5c529fd2bc537.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371004.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات