این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۱۸۲-۱۹۲

عنوان فارسی بررسی تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و درصد کامازولن گیاه دارویی بابونه (Matricaria recutita L.)
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن، سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و درصد کامازولن گلهای بابونه (Matricaria recutita L.) اصلاح شده، آزمایشی به‌صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال 87-1386 به اجرا درآمد. شش توان مختلف میکروویو شامل 100، 180، 300، 450، 600 و 900 وات، سه دمای مختلف آون شامل 50، 60 و 70 درجه سانتی‌گراد و روش طبیعی (سایه و آفتاب) در این آزمایش مورد مقایسه قرار گرفتند. در روشهای مختلف، خشک کردن نمونه‌ها تا زمانی که وزن آنها به محتوای رطوبتی 10/0 بر پایه وزن خشک (یا 10 درصد بر پایه وزن تر) رسید، ادامه داشت. نتایج نشان‌دهنده تأثیر معنی‌دار روشهای مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن، میزان اسانس و درصد کامازولن نمونه‌ها بود. کمترین زمان خشک کردن (6 تا 102 دقیقه با توجه به توان مورد نظر) در روش میکروویو و بیشترین آن (120 ساعت) در روش سایه حاصل شد. بالاترین درصد اسانس در دمای 50 و 60 درجه آون و روش خشک کردن در سایه بدست آمد و کمترین آن مربوط به خشک کردن در توانهای بالای میکروویو، دمای بالای آون و روش آفتاب بود. بالاترین درصد کامازولن در روش طبیعی و میکروویو و کمترین درصد آن به‌وسیله خشک کردن در آون بدست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Matricaria recutita L، خشک کردن، آفتاب، سایه، آون، میکروویو،

عنوان انگلیسی The effects of different drying methods on weight loss rate, essential oil and chamazolene contents of chamomile (Matricaria recutita) flowers
چکیده انگلیسی مقاله Field experiment was carried out at the Ferdowsi University Research Field, Mashhad, Iran during 2007-2008, to determine the effect of different drying temperatures, microwave powers and natural method (shaded and sunny area) in Chamomile (Matricaria recutita L., Asteraceae) essential oil content, chamazolene content, drying time and drying rate. The experimental design was completely randomized block design having three temperatures: 50, 60 and 70 °C, six microwave powers: 100, 180, 300, 450, 600 and 900w and drying in shaded and sunny area, replicated thrice. The drying process was continued until the mass of the sample reduced to a moisture content of about 0.10 on a dry basis or 10% on a wet basis. The results indicate that different treatments of drying had a significant effect on the drying time and rate and essential oil and chamazolene content. The maximum essential oil content obtained at drying by the lowest temperatures and drying in shaded area. Whereas, higher drying temperatures of oven and microwave powers and drying in sunny area decreased the essential oil content. Maximum chamazolene content obtained at microwave drying (except 100w power) and natural method. Minimum chamazolene content was obtained at drying by oven.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chamomile, drying, Microwave, Oven, natural method

نویسندگان مقاله مجید عزیزی |
دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

میترا رحمتی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

تقی عبادی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمد حسن زاده خیاط | hassanzadeh khayyat
استاد، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7239_686a335e0f5cfbef5a08f088db639d2e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371007.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات