این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۱۹۳-۲۰۲
عنوان فارسی
بررسی تأثیر تیمارهای مختلف آبیاری بر ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتری اسانس گیاه وایول (Parthenium argentatum A. Gray)
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق تأثیر تیمارهای مختلف آبیاری بر ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس گل گیاه وایول (Parthenium argentatum A. Gray) مطالعه شده است. اجرای مطالعات تیمار آبیاری گیاهان در قالب طرح آماری اسپلیت پلات در چهار سطح آبیاری کامل (در حد ظرفیت زراعی)، تنشهای ملایم (75% و 50% ظرفیت زراعی) و شدید (25% ظرفیت زراعی) و در سه تکرار انجام شد. بعد اسانس گیاهان تحت تیمار استخراج شده و مورد بررسی کمی و کیفی قرار گرفت. همچنین اثر ضد باکتریایی اسانسهای بدست آمده از گیاهان تحت تیمار بر روی 4 باکتری گرم مثبت و 4 باکتری گرم منفی به روش انتشار روی دیسک بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که نه تنها کمیت اسانس بلکه کیفیت آن نیز تحت تأثیر قرار گرفته و میزان ترکیبهای آلفا-پینن، بتا-پینن و نیز گاما-اودسمول و بتا-اودسمول نیز تغییر یافته است. همچنین نتایج نشان داد که اثر ضد باکتریایی اسانس حاصل از تیمار تنش متوسط (50% ظرفیت زراعی) بر باکتریهای گرم مثبت و منفی بیش از سایر اسانسها بوده که میتواند ناشی از میزان بالای آلفا-پینن و بتا-پینن در ترکیبهای تشکیلدهنده آن در مقایسه با سایرین باشد. بعلاوه حساسیت باکتریهای گرم مثبت بیش از باکتریهای گرم منفی بوده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Influence of different irrigation treatments on antibacterial effects of the essential oil of Parthenium argentatum A. Gray
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effects of different irrigation treatments on chemical constituents and antibacterial effects of theessential oil of P. argentatum were studied. The experimental design was randomized complete block design with four replications. Four irrigation treatments were determined, consisting of: (a) control, which was irrigated to full field capacity (FC); (b) low water stress treatment (LS1=75% of FC); (c) moderate water stress treatment (LS2=50% of FC); (d) sever water stress (HS=25% of FC). Then the volatile constituents of the flowers were isolated and their quantities, qualities and antibacterial effect determined against four gram negative and four gram positive bacteria on the basis of disc-diffusion method. The result showed that not only the quantity of the essential oils but also the qualities varied. The percentage of α-pinene, β-pinene, γ-eudesmol and β-eudesmol has changed. The LS2 treatment of essential oils showed more antimicrobial activity against both gram positive and gram negative bacteria compared to other essential oils. This higher activity of essential oil may be related to higher amount of α-pinene and β-pinene in LS2. In addition gram positive bacteria were more susceptible than gram negative bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا باهرنیک | باهرنیک
مربی پژوهشی، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
مریم تیموری |
مربی پژوهشی، بخش تحقیقات جنگل، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
مهدی میرزا |
دانشیار، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7240_c3aaf4cf30cd2e58a73932305f9c20f9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371008.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات