این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۲۲۸-۲۴۳
عنوان فارسی
شناسایی اجزای تشکیلدهنده اسانس و بررسی عصاره کلروفرمی گیاه Codonocephalum stenocalathium Rech. f.
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق اسانس و عصاره قسمتهای هوایی گیاه Codonocephalum stenocalathium Rech. f. مورد بررسی قرار گرفت. روغن اسانسی بهوسیله روش تقطیر با آب بدست آمد و با کروماتوگرافی گازی کوپل شده با طیفسنج جرمی جداسازی و شناسایی شد. 27 ترکیب که 2/70% از کل اسانس را تشکیل میدادند، شناسایی شدند. ترکیبهای اصلی تشکیلدهنده اسانس عبارت از E-نوسیفرول (4/10%)، ژرانیل-n-پروپیونات (4/6%)، Z-لانسئول استات (7/4%) و آلوآرومادندرن اپوکساید (4/3%) بودند. از عصاره کلروفرمی گیاه C. stenocalathiumدو ترکیب شناخته شده به نامهای ψ-تاراکساستریل استات و ایلیسیک اسید خالصسازی شد که با استفاده از روش طیفبینی رزونانس مغناطیسی شناسایی شدند. اثر ضد میکروبی عصاره خام کلروفرمی در برابر سه باکتری گرم مثبت و سه باکتری گرم منفی بررسی شد. عصاره خام بهویژه در برابر دو گونه باکتری گرم مثبت (Staphylococcus aureus و Bacillus subtilis) و یک گونه باکتری گرم منفی (Escherichia coli) فعالیت ضد باکتریایی بالایی نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of chemical constituents of essential oil and chloroform extract of Codonocephalum stenocalathium Rech. f.
چکیده انگلیسی مقاله
The chemical constituents of essential oil and the extract of Codonocephalum stenocalathium Rech. f. were investigated. The oil of the aerial parts was obtained with hydrodistillation by Clevenger apparatus and analyzed by gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS). Twenty-seven compounds, representing 70.9% of oil were identified. The main constituents were (E)-nuciferol (10.4%), geranyl-n-propionate (6.4%) and (Z)-lanceol acetate(4.7%). The chloroform extract of C. stenocalathium yielded two known compounds as pseudotaraxasterol acetate and ilicic acid. The structures of these natural products were elucidated by using 1H and 13C Nuclear Magnetic Resonance (NMR) spectroscopy. The antibacterial activity of the crude extract was examined against three Gram-positive and three Gram-negative bacteria. The extract showed inhibitory effects on the growth of bacteria especially against Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis and Escherichia coli.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهره حبیبی |
استادیار، دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
مریم یوسفی |
دانشجوی دکترای رشته شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7243_ce30985cede68de2e11e846c6b2e6bcc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371011.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات