این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۵، شماره ۱، صفحات ۲۰-۲۸

عنوان فارسی شناسایی ترکیبهای شیمیایی و بررسی اثر ضد میکروبی اسانس بذر زیره (Bunium persicum Boiss.)
چکیده فارسی مقاله برای شناسایی ترکیبهای شیمیایی و بررسی اثر ضد میکروبی، بذرهای زیره (Bunium persicum Boiss.) از رویشگاه طبیعی آن در خرداد ماه 1385 از لاله‌زار کرمان جمع‌آوری شد و پس از تمیز کردن بذرها، اسانس‌گیری با روش تقطیر با آب انجام شد. بازده اسانس بذر زیره سیاه 2/4% بود. ترکیبهای موجود در اسانس با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده، 26 ترکیب در اسانس زیره (Bunium persicum) مورد شناسایی قرار گرفت که 7/99% اسانس را به خود اختصاص دادند. در میان ترکیبهای شناسایی‌شده به‌ترتیب ترکیبهای گاما-ترپینن-7-آل (91/26%)، کومین آلدئید (3/23%) و گاما-ترپینن (0/22%) بالاترین مقدار را به خود اختصاص دادند. از سایر ترکیبهای اصلی می‌توان از پارا-سیمن (3/7%)، 2-کارن-10-آل (9/6%) و لیمونن (8/4%) را نام برد. برای بررسی اثر ضد میکروبی اسانس بر روی 9 سوش باکتری نیز با روش Disk diffusion که شامل دو نوع باکتری گرم مثبت (استافیلوکوکوس آرئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و هفت نوع باکتری گرم منفی (سودوموناس آئروجینوزا، شیگلا فلکسنری، کلبسیلا پنومونی، سالمونلاتیفی، سراشیا مارسسنس و دو سوش اشرشیاکلی) با اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد بررسی شد. نتایج نشان داد که اسانس زیره سیاه مورد مطالعه دارای اثر ضد میکروبی قابل توجهی می‌باشد. با توجه به مقدار بالای ترکیبهای ترپینن و کومین آلدئید موجود در اسانس با خواص ضد میکروبی که دارند، از اسانس Bunium persicum می‌توان جهت مقابله با میکروبهای بیماری‌زای خاص استفاده کرد و جایگزین بی‌ضرر برای آنتی‌بیوتیک‌ها پیدا نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil of Bunium persicum Boiss. seed
چکیده انگلیسی مقاله In order to study chemical composition and antimicrobial activity of essential oil of Bunium persicum Boiss., the seeds of this plant, which grows in Kerman Province in Lalehzar Mountains around of Kerman city, were collected in June 2006. The essential oil yield, obtained by hydro distillation from seeds, was 4.2%. The oil was analyzed by capillary gas chromatography (GC) using flame ionization (FID) and capillary gas chromatography coupled mass spectrometry (GC/MS) for detection. Twenty-six compounds were identified in the essential oil that concluded 99.7% of the total oil. The major components were γ-terpinen-7-al (26.91%), cumin aldehyde (23.29%) and γ-terpinene (22.02%). Other constitutes were ρ-cymene (7.32%), 2-caren-10-al (6.92%) and limonene (4.79%). For study of antimicrobial activity, the essential oil tested against 9 bacteria by disk diffusion method. The antimicrobial effects were determined against two gram positive bacteria: Staphylococcus areous (ATCC=25922) and Staphylococcus epidermidis (ATCC=1435) and seven gram negative bacteria: Pseudomonas aeroginosa (ATCC=1074), Shigella flexneri (ATCC=1234), Kellebsiella pnuomonae (ATCC=1053), Salmonella typhi (ATCC=1634), Serratia marcescens (1111), Escherichia coli (ATCC=25923) and Escherichia coli (ATCC=157). The results showed the seed oil of B. persicum had strong anti-bacterial effects. This property could be resulted from the relatively high amount of terpinenes and cumin aldehyde in the essential oil.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد مقتدر |
مربی پژوهشی، مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی

عبدالرضا ایرج منصوری | iraj mansouri
مربی پژوهشی، مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی

حسن سالاری |
مربی پژوهشی، مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی

آرمیتا فرهمند |
مربی پژوهشی، مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7262_4500508185240e401a89f6e1c424b1f0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371017.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات