این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۵، شماره ۱، صفحات ۳۹-۴۸

عنوان فارسی مقایسه اثر عصاره‌‌های آویشن (Thymus vulgaris L.)، سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench.)، سیر (Allium sativum L.) و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر جمعیت میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور مقایسه اثر سه نوع عصاره گیاهی و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین به‌عنوان بهبود دهنده‌های رشد مورد ‌استفاده در صنعت طیور، بر جمعیت میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه‌‌های گوشتی انجام شد. 480 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه به گروههای جیره پایه (کنترل) و جیره پایه با ppm150 آنتی‌بیوتیک، 1/0 درصد عصاره آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench.)، سیر (Allium sativum L.) و مخلوطی از عصاره‌ها با دوز مشابه تقسیم شدند. شمارش E. coli محتویات ایلئو- سکوم در گروه مخلوط عصاره‌‌ها به‌طور معنی‌داری کمتر از گروه شاهد بود. به هر حال، اختلاف معنی‌داری در شمارشE. coli در مخلوط عصاره‌‌ها و دیگر گروهها بجز گروه کنترل وجود نداشت. شمارش باکتریهای اسید لاکتیک در تیمار آویشن به‌طور معنی‌داری از دیگر گروهها بجز سرخارگل بیشتر بود. وزن بورس فابریسیوس در تیمار سیر افزایش معنی‌داری را در مقایسه با سایر گروهها نشان داد، اما وزن طحال تحت تأثیر قرار نگرفت. پاسخ به افزایش حساسیت بازوفیل‌های پوستی (تزریق فیتوهماگلوتنین) و همچنین عیار پادتن بر علیه گلبول قرمز گوسفند در دو دوره 27 و 42 روزگی در تیمار سرخارگل به‌طور معنی‌داری بالاتر بود (05/0>p). عیار پادتن بر علیه ویروس واکسن نیوکاسل در هر دو دوره 36 و 42 روزگی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت، اما تیمار س
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of Thymus vulgaris L., Echinacea purpurea (L.) Moench., Allium sativum L. extracts and virginiamycin antibiotic on intestinal microflora population and immune system in Broilers
چکیده انگلیسی مقاله The present study was designed to evaluate comparison of the effects on the intestinal microflora population and immune system of broilers of three commercial herbal extracts and virginiamycin antibiotic. A total four hundred and eighty 1-day old male broiler chicks were assigned to the basal diet (control) and basal diet supplemented with 150 ppm virginiamycin, 0.1% extract of thyme (Thymus vulgaris L.), coneflower (Echinacea purpurea (L.) Moench.), garlic (Allium sativum L.) and blend of extracts with the same dose. The colony forming units of Escherichia coli in digesta of ileo-cecum in the blend group showed a significantly lower number compared with control group. However, there was no difference in E. coli countsbetween blend group and others except control. The lactic acid bacteria counts in the thyme group increased compared with other groups except coneflower (p< 0.05). Relative weights of immune organs (spleen and bursa of Fabricious) as two immune indexes were compared among different groups. Relative weight of bursa of Fabricious in the Garlic group showed a significantly increase compared with other groups, but relative weight of spleen was unaffected by treatments. Cutaneous basophils hypersensitivity response (to phytohemagglutinin injection) and antibody responses to sheep red blood cells were higher in coneflower group (p< 0.05). Antibody responses to Newcastle vaccine (Lasota) was unaffected by treatments but coneflower group improved antibody levels (p>0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زریر تیموری زاده | teymouri zadeh
دانشجوی کارشناسی ارشد پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

شعبان رحیمی |
دانشیار، گروه پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس،
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمد امیر کریمی ترشیزی | mohammad amir karimi torshizi
استادیار، گروه پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

رضا امید بیگی |
استاد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7264_f5a6527de98fbda8e82d7f83ec1fd28f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371019.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات