این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۵، شماره ۱، صفحات ۱۲۰-۱۲۸

عنوان فارسی بررسی فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای نیتریک اکسید توسط عصاره آنتوسیانینی میوه‌های شاه‌توت (L. Morus nigra)، توت‌فرنگی (Fragaria vesca L.) و توت‌سیاه (Morus alba L. Var. Nigra)
چکیده فارسی مقاله گونه‌های اکسیژن فعال ROS و نیتروژن فعال RNS اشکال مولکولهای فعالی هستند که می‌توانند موجب آسیب به DNA شده و در نهایت منجر به جهش گردند. در واقع رادیکالهای آزاد نقش عمده‌ای در ایجاد اختلال در سلامتی انسان دارند که شامل فرایند‌های پیری، سرطان و آترواسکلروزیس می‌باشد. به‌عکس، آنتی‌اکسیدانها به روشهای مختلف می‌توانند رادیکالهای آزاد را مهار نمایند. مهار آزاد‌سازی رادیکالهای آزاد به‌خصوص رادیکالهای نیتریک اکسید که جزء RNSها می‌باشند، یک راهبرد بالقوه جهت کنترل التهاب می‌باشد. بسیاری از داروهای ضد التهابی، گوارشی و حفاظت‌کننده عصبی، مکانیسمهای آنتی‌اکسیدانی و یا جمع‌کنندگی رادیکال را دارند. مطالعات بسیاری فعالیتهای آنتی‌اکسیدانی و فواید سلامتی آنتوسیانین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات را شرح می‌دهند. آنتوسیانین‌ها مشتقات گلیکوزیله پلی‌هیدروکسی و پلی‌متوکسی از نمکهای فلاویلیوم بوده و به‌عنوان رنگهای طبیعی از خانواده فلاونوئید‌ها می‌باشند و به‌طور گسترده‌ای در گلها، میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند. انگورها و توتها منابع غذایی اصلی آنتوسیانین‌ها هستند. توتها غنی از آنتوسیانین هستند که این ترکیبها موجب ایجاد رنگ در میوه شده و همچنین به‌عنوان آنتی‌اکسیدانهای طبیعی محسوب می‌شوند. مطالعات اولیه نشان داده که آنتوسیانین‌ها در کاهش پیری همراه با آسیبهای اکسیداتیو مفیدند. هدف از این مطالعه، سنجش میزان فعالیت مهاری آنتوسیانین‌های سه گونه توت در برابر رادیکالهای نیتریت بود. برای این کار عصاره آنتوسیانینی با استفاده از روش Francis و Cribago استخراج شده و سپس این عصاره آنتوسیانینی جهت سنجش مهار رادیکالهای نیتریت توسط واکنش Griess Illosvoy بکار گرفته شد. در کل نمونه‌ها مشاهده شد که ظرفیت مهار نیتریت توسط عصاره آنتوسیانینی توتها همزمان با افزایش غلظت عصاره افزایش می‌یابد. این نتایج تأییدی بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنتوسیانین‌ها می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of nitric oxide scavenging activity of anthocyanins from black berry (Morus nigra L.), strawberry (Fragaria vesca L.) and berry (Morus alba L. Var. nigra) extracts
چکیده انگلیسی مقاله Reactive oxygen species (ROS) and reactive nitrogen species (RNS) are various forms of activated oxygen and nitrogen that cause DNA damage that may lead to mutation 3. In fact, free radicals are believed to play important roles in different health conditions, including the aging process, cancer and atherosclerosis. Several anti-inflammatory, digestive, anti-necrotic, neuroprotective, and hepatoprotective drugs, have recently been shown to have an antioxidant and/or radical scavenging mechanism as part of their activity. Many studies have demonstrated the antioxidant activities and health benefits of the anthocyanins occurring in various fruits and vegetables. Anthocyanins are a group of naturally occurring phenolic compounds, which are responsible for the attractive colors of many flowers, fruits (particularly in berries), vegetables and related products derived from them. These polyphenolic substances are glycosides of poly hydroxy and poly methoxy-derivatives of 2-phenylbenzopyrylium or flavilium salts. Grapes and berries are the chief dietary sources of anthocyanins. Berries are rich in anthocyanins, compounds that provide pigmentation to fruits and serve as natural antioxidants. Earlier studies have shown that berry anthocyanins are beneficial in reducing age_associated oxidative stress. The aim of this study was evaluation of inhibitory effect of anthocyanins from three spicies of berries. In this study, anthocyanin pigments were extracted from berries with Cribago & Francis method. Nitric oxide radical inhibition assay of berries’ extracts have been done by the use of Griess Illosvoy reaction. The scavenging of nitric oxide by berries extract was increased in a dose-dependent manner.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الهام نیکخواه |
مربی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه مراغه (Maragheh university)

مسعود خیامی |
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

رضا حیدری |
استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7322_830810723f9b703893e5e96faf6f15bd.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371027.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات