این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۴، شماره ۴، صفحات ۴۲۸-۴۳۶
عنوان فارسی
شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس پوست میوه بالنگ (Citrus medica L.) با دو روش استخراج (تقطیر با آب و پرس سرد)
چکیده فارسی مقاله
گیاه بالنگ (Citrus medica L.) یکی از گونههای خانواده مرکبات میباشد. اسانس پوست میوه بالنگ در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی کاربرد فراوان دارد. میوههای بالنگ در فصل پاییز از منطقه شمال ایران جمعآوری گردید و سپس از پوست میوه به روشهای تقطیر با آب و پرس سرد اسانسگیری شد. بازده اسانس تقطیر 6/0% و بازده اسانس پرس سرد 5/0% بدست آمد. برای شناسایی ترکیبهای اسانس از دستگاههای GC و GC/MS استفاده گردید. در اسانس تقطیری 25 ترکیب شناسایی شد که عمدهترین ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس، لیمونن (3/58%)، گاما-ترپینن (8/16%)، ژرانیال (6%)، نرال (8/4%)، ژرانیل استات (4/1%) ژرانیول (4/1%) بودند. در اسانس پرس سرد، 23 ترکیب مورد شناسایی قرار گرفت و عمدهترین ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس، لیمونن (7/63%)، گاما-ترپینن (7/21%) و ژرانیال (3/1%) بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Citrus medica L، اسانس، تقطیر با آب، پرس سرد، لیمونن،
عنوان انگلیسی
Identification and comparison of the essential oil components from the peel of Citron (Citrus medica L.) by using two extraction methods (hydrodistillation and cold press)
چکیده انگلیسی مقاله
The citron (Citrus medica L.) belongs to Rutaceae family. Citron peel oil is widely used in perfume industry, medicine, and food products. In this research the fruits of citron were collected from North of Iran in the fall and peel oil obtained by hydrodistillation and cold-press methods with the extraction efficacy of 0.6% and 0.5% (w/w), respectively. The oils were analyzed by GC and GC-MS. Twenty-five components were identified in the hydrodistilled oil. The main components were limonene (58.3%), γ-terpinene (16.8%), geranial (6%) neral (4.8%), geranyl acetate (1.4%) and geraniol (1.36%). Twenty-three components were characterized in cold-pressed oil with limonene (63.7%), γ-terpinene (21.7%) and geranial (1.3%) as the main components.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
معصومه حبشی |
دانشجوی دکتری باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
مهدی میرزا |
دانشیار، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
یونس مستوفی |
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
کامکار جایمند |
دانشیار، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7431_0cd326d146e0b5a8191d2aebfdcaa089.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371032.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات