این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۳۲۶-۳۳۲

عنوان فارسی اثرات ضد لیستریایی عصاره روغنی نعناع (Mentha spicata L.) در یک مدل غذایی
چکیده فارسی مقاله در این بررسی، اثر عصاره نعناع (Mentha spicata L.) در غلظتهای 5/0%، 1% و 2% بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) در پنیر نرم پاستوریزه که به هر گرم آن 106 سلول باکتری اضافه شده بود، در دماهای 7 و 15 درجه سانتی‌گراد و در یک دوره زمانی 15 روزه مطالعه شد. در دمای 7 درجه سانتی‌گراد، لیستریامونوسیتوژنزپس از 15 روز در تمام غلظتهای بکار برده شده، کاهش 2 و 3 لگاریتمی را در پی داشت، ولی در دمای 15 درجه سانتی‌گراد عصاره با غلظت 5/0% تنها یک لگاریتم کاهش در تعداد جمعیت باکتری نشان داد. اثر آنتی لیستریایی عصاره 1% و 2% نعناع در 15 درجه سانتی‌گراد بیشتر از 7 درجه سانتی‌گراد بود. نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان داد که Mentha spicata دارای خاصیت ضد لیستریایی می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیستریا مونوسیتوژنز، Mentha spicata L، عصاره، پنیر،

عنوان انگلیسی The effects of oil extract of Mentha spicata L. on Listeria in a food model
چکیده انگلیسی مقاله Natural preservatives usage in food has attracted more consumers nowadays. In this investigation, the effect of mint (Mentha spicata L.) essential oil (0.5%, 1%, 2% v/w) on Listeria monocytogenes in pasteurized soft cheese inoculated at 106 cfug –1, at 7oC and 15oC for a period of 15 days was studied. At 7oC listeria monocytogenes after 15 days in all concentrations declined 2 to 3 log, but at 15oC with 0.5% extract only 1 log decline was observed. Concentrations of 1% and 2% Mentha spicata had more bactericidal effect on Listeria monocytogenes at 15oC. The results obtained in this study showed that Mentha spicata has antilisterial activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Listeria monocytogenes, Mentha spicata, extract, Cheese

نویسندگان مقاله حمدالله مشتاقی |
دانشیار، گروه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

مجتبی بنیادیان |
استادیار، گروه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_9862_7685aca5588aa57e48f6a714196258f3.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371049.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات