این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۳۳۳-۳۴۱

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره هیدروالکلی شوید (Anethum graveolens L.) و کنگرفرنگی (Cynara scolymus L.) در مقابله با دیابت قندی نوع اول
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق با استفاده از آلوکسان منوهیدرات، شرایطی مشابه با دیابت نوع اول انسانی به صورت آزمایشگاهی در رت‌ها ایجاد شد. سپس تأثیر عصاره‌های هیدروالکلی شوید و کنگرفرنگی بر فاکتورهای بیوشیمیایی نظیر گلوکز، کلسترول، تری‌گلیسرید، VLDL-C، HDL-C و LDL-C مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. به این منظور از 25 رت نر بالغ در محدوده وزنی 250-200 گرم در پنج گروه پنج‌تایی استفاده شد. به رت‌های گروه شاهد، هم حجم مواد تزریقی سرم فیزیولوژی تزریق شد. رت‌های گروه دوم، با تزریق آلوکسان منوهیدرات با دوز mg/kgbw 120 دیابتی شدند. گروه سوم، علاوه بر تیمار مشابه گروه دوم، گلی بنکلامید با دوز mg/kgbw 5/0 دریافت نمودند. به رت‌های دیابتی شده در گروههای چهارم و پنجم، به ترتیب عصاره‌های هیدروالکلی شوید و کنگرفرنگی با دوز mg/kgbw 300 تزریق گردید. تجویز مواد به صورت تزریق درون صفاقی انجام پذیرفت. بعد از آخرین تزریق، از قلب رت‌ها خون‌گیری به عمل آمد و غلظت فاکتورهای سرمی به روش آنزیمی اندازه‌گیری شد. براساس نتایج به دست آمده، عصاره‌های هیدروالکلی شوید و کنگرفرنگی میزان گلوکز، کلسترول، تری‌گلیسرید، VLDL-C و LDL-C را نسبت به گروه دیابتی به طور معنی‌داری کاهش می‌دهند (05/0p<). چنانچه در مورد HDL-C نیز افزایش معنی‌داری را سبب می‌شوند (05/0 (p<. نتایج بررسی فاکتورهای سرمی عملکرد بهتر عصاره شوید نسبت به عصاره کنگرفرنگی را نشان می‌دهد. همچنین اثر عصاره‌ها بر فاکتورهای بیوشیمیایی مورد نظر، در حد گلی‌بنکلامید بود. با توجه به این مطلب که گیاهان دارویی نسبت به داروهای شیمیایی اثرهای جانبی کمتری دارند، می‌توان با انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اثر بالینی عصاره‌ها از آنها به عنوان جایگزین‌های شایسته داروهای شیمیایی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of hydroalcoholic extracts of dill (Anethum graveolens L.) and artichoke (Cynara scolymus L.) against type 1 diabetes mellitus
چکیده انگلیسی مقاله This study investigated human type-1 diabetes mellitus in rats with use using alloxan monohydrate. Then, the effects of hydroalcoholic extracts of dill and artichoke on biochemical factors for example glucose, cholesterol, triglyceride, VLDL-C, HDL-C and LDL-C were studied and compared. 25 adult male rats, weighing about 200-250 gr, were used in five groups of five each. Rats in the control group, received physiological serum equal to injecting material volume. Rats in the second group (diabetic), induced diabetes with 120 mg/kgbw dose of alloxan monohydrate. Third group (diabetic + glibenclamide) received 0/5 mg/kgbw glibenclamide in addition to the similar treatment with second group. Rats in fourth and fifth groups first, became diabetic by alloxan monohydrate injection, then they received 300 mg/kgbw dill and artichoke hydroalcoholic extracts orderly. Prescribing materials in all groups was done as interaperitoneal injection. After last injection heart blood sampling was done, then concentration of serum factors was measured by enzymatic method. According to obtained results Anethum graveolens L. and Cynara scolymus L. extracts reduce the rate of glucose, cholesterol, triglyceride, VLDL-C and LDL-C than diabetic group significantly (P
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نارگل احمدی محمودآبادی |
کارشناس ارشد فیزیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_9863_48f528d3a3e62995ce742b6979f52ffc.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371050.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات