این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۳، شماره ۲، صفحات ۲۶۲-۲۶۸
عنوان فارسی
تأثیر مدت زمان نگهداری کلاله زعفران (Crocus sativus L.) بر میزان ترکیب Crocin
چکیده فارسی مقاله
زعفران (Crocus sativus L.) از گیاهان مهم ایران است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. بخش اعظم زعفران دنیا را استان خراسان تأمین مینماید. از کلاله زعفران خشک به عنوان رنگ، رایحه، و به عنوان دارو در داروسازی استفاده میگردد. دراین تحقیق تأثیر شرایط نگهداری کلاله زعفران بر میزان ترکیب کروسین زعفران مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها در آذر ماه سال 1382 از مزرعهای در منطقه تربت حیدریه جمعآوری و به مدت 20 ماه، در شرایط نور، محیط تاریک و در یخچال نگهداری گردید. پس از تهیه عصاره، میزان ترکیب کروسین با دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت. میزان این ترکیب در شرایط نور، تاریکی و یخچال به ترتیب 032/0 درصد، 038/0 درصد و 028/0 درصد بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده بهترین شرایط نگهداری کلاله زعفران جهت حفظ بیشتر ترکیب کروسین، محیط تاریک میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زعفران، کروسین، شرایط نگهداری، HPLC،
عنوان انگلیسی
The effect of storing period of Crocus sativus L. Stigma on crocin content
چکیده انگلیسی مقاله
Crocus sativus L. is one of the most important plants in Khorasan provience and exported to the whole world. It is used in food for color and flavour and also in medicine. In this study effects of storage condition of Crocus sativus L. for determining crocin were under investigation in Khorasan Provience. Samples were collected on November 2003. We kept samples for 20 months in three different conditions as light, darkness and refrigerator on zero degree. On November 2005 samples were analyzed by High Performance Liquid Chromatography (HPLC) which crocin percentage content in light were 0.032%, dark 0.038% and refrigerator 0.028%. According to the results the best condition to kept stigmata is darkness.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Crocus sativus L, Crocin, storage condition, HPLC
نویسندگان مقاله
کامکار جایمند |
عضوهیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
محمدباقر رضایی | mohammad bagher
عضوهیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
اکبر نجفی آشتیانی | najafi ashtiani
کارشناس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10866_153103a0735e0bcfe4bca96ece1714a8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371119.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات