این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۳، شماره ۲، صفحات ۲۶۹-۲۷۷

عنوان فارسی اثر ضد قارچی اسانسهای .Zataria multiflora Boiss و Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas بر قارچ مولد آفلاتوکسین آسپرژیلوس پارازیتیکوس
چکیده فارسی مقاله اثر ضد قارچی اسانسهای آویشن شیرازی (.Zataria multiflora Boiss) و آویشن کرکی (Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas) از طریق مهار رشد قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس NRRL 2999 مولد آفلاتوکسین بررسی شد. کمترین غلظت مهاری (MIC) و کمترین غلظت قارچ‌کشی (MFC) و سنیتیک مرگ میکروارگانیسم نسبت به اسانسهای فوق اندازه‌گیری شد. اسانسهای فوق توسط گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) آنالیز شدند تا ترکیبهای اسانسهای مؤثر بر مهار کامل رشد قارچ فوق بدست آید. اطلاعات گاز کروماتوگرافی و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی نشان داد که اسانس Thymus eriocalyx از 18 ترکیب و اسانسZataria multifloraاز 22 ترکیب تشکیل شده‌اند. این دو اسانس از نظر دارا بودن هشت ترکیب آلفا-پینن، آلفا-توژن، تیمول، سیس سابینن هیدرات، پارا-سیمن، 1،8-سینئول، میرسن و سابینن یکسان بودند. نتایج حاصل، حاکی از قدرت فوق‌العاده اسانسهای فوق به عنوان ترکیب قارچ‌کش قارچ مولد آفلاتوکسین و نگهدارنده ایمن مواد غذایی بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antifungal effects of Zataria multiflora Boiss. and Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas essential oils on aflatoxin producing Aspergillus parasiticus.
چکیده انگلیسی مقاله The antifungal properties of Zataria multiflora Boiss. and Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas essential oils were studied on growth inhibition of Aspergillus parasiticus NRRL 2999. Minimal inhibitory (MIC) and fungicidal (MFC) and kinetics of fungal spore death as a result of exposure to the oils were studied. The oils were analyzed by GC and GC/MS and their chemical components were identified. 22 and 19 compounds were identified in Zataria multiflora Boiss. and Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas essential oils respectively. Eight compounds viz; α-thujene, α-pinene, sabinene, myrcene, p-cymene, 1,8-cineole, cis sabinene hydrate and thymol were common in both oils but in different concentrations. The results indicated powerful antifungal properties of both oils inhibiting growth and aflatoxin production that could be applied to food as preservatives.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدهادی فکور | mohammad hadi
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی قم (Islamic azad university of ghom)

عبدالامیر علامه |
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

ایرج رسولی |
عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

منصوره مظاهری |
کارشناس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کرج


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10867_363b4c802134719cf7a09dbaf7bbbc72.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371120.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات