این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات ۵۹-۷۲

عنوان فارسی بررسی اثر آنتی اکسیدان اسانس میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp. excelsa بر روی سیستم‌های اکسیداتیو
چکیده فارسی مقاله امروزه عدم تعادل سیستم آنتی اکسیدان و اکسیدان به عنوان عامل ایجاد بسیاری از بیماریها از جمله آترواسکلروز، سرطانها و پیری شناخته شده‌است. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدان سه غلظت متفاوت از هر یک از اسانس‌های بدست آمده از میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp excelsa بر روی چند سیستم اکسیداتیو (همولیز گلبولهای قرمز، اکسیداسیون LDL، گلیکوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین و نیز پراکسیداسیون لینولئیک اسید) مورد بررسی قرار گرفته‌است. نتایج نشان می‌دهد که: 1) اسانس‌های مورد بررسی به خوبی گلیکوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین را مهار نموده‌است. 2) اکسیداسیون LDL در حضور غلظتهای مختلف اسانس سرشاخه گیاه به خوبی مهار شده‌است، در صورتیکه اسانس میوه در غلظتهای مورد مطالعه تأثیری بر اکسیداسیون LDL نداشته‌است. 3) اکسیداسیون لینولئیک اسید در حضور اسانس‌های بدست آمده از میوه و سرشاخه به خوبی مهار گردیده و میزان مهار با افزایش زمان انکوباسیون رابطه مستقیم نشان داد. 4) اسانس‌های مورد مطالعه، در غلظت کم، همولیز گلبولهای قرمز را مهار و در غلظت‌های بیشتر تسریع نموده و در مورد این سیستم بیشتر خاصیت پراکسیدان داشته‌اند. به طور خلاصه نتایج نشان می‌دهد که اسانس‌های بدست آمده از میوه و سرشاخه گیاه در غلظتهای اندک به خوبی توانسته‌است بر چند سیستم اکسیداتیو مؤثر و خاصیت آنتی اکسیدان بروز دهد، هرچند موجب همولیز برون‌تن (in vitro) گلبولهای قرمز شده‌است. بنابراین مطالعه بر روی تأثیر این گیاه بر برخی از بیماریها از جمله آترواسکلروز و دیابت می‌تواند حائز اهمیت باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antioxidant effects of the essential oils from the fruits and twigs of Juniperus excelsa subsp. excelsa on several oxidative systems
چکیده انگلیسی مقاله Free radicals especially reactive oxygen species damage biomolecules such as DNA, proteins, enzymes and membrane lipids. Nowadays, it is believed that antioxidant and oxidant systems play an important role in the pathogenesis of many diseases such as atherosclerosis, cancers, aging, etc. In the present study, antioxidant effects of essential oils from the fruits and twigs ofJuniperus excelsa subsp. Excelsa on several oxidative systems (red blood cells haemolysis , LDL oxidation, insulin and haemoglobin glycosylation and linoleic acid peroxidation) were studied. Plant specimens were identified after collection and essential oils from the fruits and twigs were separately extracted by steam distillation method. Three different concentration of each extracts from the fruits and twigs of plant were used. Experiments were carried out in the presence and in the absence of each concentration by Cu and spectroscopic method for LDL oxidation. 2, 2’-Azobis- (2-amidinopropane) dihydrochloride (AAPH) was used to hemolysis of red blood cells and the amount of haemolysis was measured by spectroscopic method in 540 nm. Total conjugated dienes (CDs) formation from linoleic acid was determined at the presence of FeSO in 234nm. The results of this study show that insulin and haemoglobin glycosylation were effectively inhibited by the examined essential oil, also LDL oxidation was inhibited in the presence of different concentration of these oils. Inhibitory effect of twigs on LDL oxidation was greater than vitamin C. No anti-oxidation activity on LDL oxidation was observed when the experiments run with examined-concentrations of fruit. Linoleic acid oxidation in the presence of examined-oils was efficiently inhibited and a direct correlation was observed between the level of inhibition and incubation time. The obtained essential oils inhibited red blood cells haemolysis in low concentration and accelerate red blood cells haemolysis by peroxidant properties in high concentration. These results demonstratethat the essential oils prepared from the fruit and twigs of the Juniperus excelsa subsp. excelsa possess antioxidantactivity in low concentration in several oxidative systems even them caused red blood cells haemolysis in vitro. Hence, more studies are called to examine the effect of this plant for treatment of some disease including atherosclerosis, diabetes, cancer, etc.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صدیقه عسگری |
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقات قلب و عروق
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

احمد امامی |
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده داروسازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

محمد رضا شمس اردکانی | mohammad reza shams ardekani
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

غلامعلی نادری |
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقات قلب و عروق
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

ساناز اصلانی |
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده داروسازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

تقی کشر | کشر
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده داروسازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

آتوسا آیرین |
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده داروسازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10875_dbeaba90fe93a21c1d68f287497a4f29.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371127.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات