این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۱۸۸-۱۹۲
عنوان فارسی
بررسی اثر اسانس میخک (Eugenia caryophyllata) بر بیهوشی بچه تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، اثر غلظت و مدت زمان استفاده از اسانس میخک (Eugenia caryophyllata) به روش غوطه وری بر مراحل بیهوشی و بازگشت بچه ماهی خاویاری ایران (تاس ماهی ایرانی یا قره برون، Acipenser persicus) در مرکز شهید رجایی ساری در استان مازندران بررسی گردید. بچه ماهی ها در اندازه انگشت قد، در سه گروه وزنی 25/4 گرم (9 تا 11 سانتیمتر)، 33/3 گرم (7 تا 9 سانتیمتر) و 89/1 گرم (5 تا 7 سانتیمتر) بودند که با غلظت های 25 تا ppm 120 اسانس میخک در شرایط معمول آب کارگاه شامل 31/8= pH و دمای 22 درجه سانتیگراد، مورد بیهوشی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که هر چه غلظت و مدت قرارگیری ماهی در آب حاوی ماده بیهوش کننده بیشتر باشد مراحل بیهوشی سریعتر و مراحل بازگشت آهسته تر اتفاق می افتد (05/0< α). بهترین غلظت اسانس میخک برای بیهوشی و بازگشت تاس ماهی ایرانی انگشت قد در این آزمایشها ppm 75 تعیین گردید. برمبنای یافته های این تحقیق اسانس میخک در غلظت های ppm 50 تا ppm 120 برای بیهوشی تاس ماهی انگشت قد ایرانی مناسب به نظر می رسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس میخک، تاس ماهی ایرانی، Acipenser persicus، بیهوشی،
عنوان انگلیسی
Study on Anesthetization of Persian Sturgeon (Acipenser persicus) Fingerlings Using Clove (Eugenia caryophyllata) Oil
چکیده انگلیسی مقاله
In this research the effect of different concentrations and exposure time of clove oil (Eugenia caryophyllata) on anesthesia and recovery stages of fingerlings of Persian sturgeon (Acipenser persicus) in three groups of 4.25 g (9-11 cm), 3.33 g (7-9 cm) and 1.89 g (5-7 cm) was investigated at Shahid Rajaee center in Sari in Mazandaran Province by immersion method. The pH and temperature of water were 8.31 and 22°C, respectively. Different concentrations of clove oil (25-120 PPM) showed significant effect according to data of this research (mean range of anesthesia and recovery stages were 39-527 and 247-773 seconds, respectively). Based on the results, when the concentration and exposure time enhanced, the anesthesia stages happened rapidly, while recovery stages take placed more slowly (α< 0.05). The 75 PPM of clove oil was determined as the best concentration for anesthesia and recovery. This study shows the high potential of clove oil for fish anesthesia, and the clove oil different concentrations (50-120 PPM) seems to be suitable for anesthetization of Persian sturgeon fingerlings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Clove oil, Persian sturgeon, Acipenser persicus, Anesthesia
نویسندگان مقاله
مجتبی محمدی ارانی | mohammadi arani
کارشناس ارشد و عضو گروه شیلات مجتمع آموزش جهاد کشاورزی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_101940_2fa53c345a883a1940878650077eb9b8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-371152.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات