این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۰، صفحات ۴۵-۲۷

عنوان فارسی بکارگیری روش شبکه‌های عصبی مصنوعی در بررسی و تخمین برخی مشخصه‌های خشک‌کردن بادنجان و شلغم در یک خشک‌کن ترکیبی مایکروویو- همرفتی
چکیده فارسی مقاله چکیده در این پژوهش، به منظور برآورد خواص خشک­کردن بادنجان و شلغم در یک خشک­کن مایکروویو- همرفتی از روش شبکه­های عصبی مصنوعی استفاده شد. فرآیند خشک­کردن در سه سطح دمایی (40، 55 وC° 70)، سه سطح سرعت هوای ورودی­ (5/0 و 1/1 و m/s7/1) و سه سطح توان مایکروویو (270، 450 وW 630) در یک خشک­کن مایکروویو- همرفتی صورت گرفت که این سه پارامتر به عنوان ورودی در پیش­بینی ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه، در شبکه­ی عصبی مصنوعی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین برای پیش­بینی نرخ خشک­کردن و نسبت رطوبت علاوه بر این سه پارامتر از زمان خشک­کردن نیز به عنوان پارامتر ورودی استفاده شد. برای ایجاد الگوهای آموزشی و ارزیابی فرآیند، از شبکه عصبی پس انتشار پیش خور و پیشرو با توابع آموزش لونبرگ – مارکوارت (LM) و تنظیم بیزی (BR) برای آموزش الگوها استفاده شد. با توجه به نتایج بدست آمده، بیشترین مقدار ضریب پخش رطوبت موثر برای بادنجان و شلغم به ترتیب (9-10×39/3 وm2/s 9-10×05/3) حاصل شد. نتایج بررسی­های شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که شبکه­ی بهینه پس انتشار پیش خور با توپولوژی 2-20-20-3 و تابع آموزش لونبرگ- مارکوارت توانست ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه را به ترتیب با ضرایب تبیین 9821/0 و 9952/0 و خطای میانگین مربعات 00014/0 در شرایط مختلف خشک­کردن بادنجان و شلغم پیش­بینی نماید. همچنین بیشترین ضرایب تبیین برای پیش­بینی نرخ خشک­کردن و نسبت رطوبت به ترتیب 9698/0 و 9988/0 با مقدار خطای میانگین مربعات 0045/0در شبکه­ی عصبی پیشرو با الگوریتم آموزشی لونبرگ- مارکوارت به دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد کاوه |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سردشت ارومیه ، دانشگاه آزاد اسلامی، سردشت ارومیه ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_16537_fafa40bd1dfab82fae473ec6e6caf07a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-375785.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات