این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Reproduction and Infertility
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۶۹-۷۹
عنوان فارسی
بررسی رابطه مصرف میوهها و سبزیها با تراکم معدنی استخوان در جمعیت روستایی اطراف تهران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: استئوپروز یکی از بیماریهای غیر واگیر شایع در دوران سالمندی است که عوارض آن هزینه های زیادی را به جامعه تحمیل میکند. اصلاح عوامل مؤثر بر تراکم معدنی استخوان میتواند در پیشگیری از این بیماری نقش داشته باشد. در تحقیق حاضر رابطه مصرف میوه و سبزیها با تراکم معدنی استخوان در جمعیت روستایی اطراف تهران بررسی شده است. مواد و روشها: از مجموع نمونههای مورد بررسی در طرح شیوع و علل کمبود ویتامین D در روستاهای اطراف شهر تهران، 82 زن و مرد 80-10 ساله که تراکم معدنی استخوان آنها اندازهگیری و یک پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک برای آنها تکمیل شده بود، از نظر مصرف میوه و سبزیها مورد بررسی قرار گرفتند. قد و وزن طبق روشهای استاندارد و تراکم معدنی استخوان به روش Dual X-Ray (DXL) (Calscan) و در ناحیه پاشنه پا اندازهگیری شد. نتایج: درصد شیوع استئوپنی و استئوپروز در زنان بالای 50 سال به ترتیب 6/55% و 3/33% و در مردان 2/69% و 7/7% و خطر نسبی(RR) استئوپروز در زنان نسبت به مردان 33/4 بود. میزان مصرف میوهها به تنهایی ارتباط معنی داری با تراکم معدنی استخوان نداشت. ارتباط مصرف سبزیها با تراکم معدنی استخوان تنها در زنان معنیدار بود. تفاوت بین بیشترین و کمترین چارک مصرف سبزیها در افراد استئوپروتیک و سالم 4/1 واحد غذایی بود. بر اساس همین تفاوت افراد به دو گروه مصرف کننده کمتر و بیشتر از 5/1 واحد غذایی از سبزیها تقسیم شدند. سن، قد، وزن و BMI زنان در دو گروه مصرف سبزی تفاوت آماری معنی داری نداشت. T-scoreزنانی که سبزی بیشتری مصرف میکردند بطور معنیداری بالاتر بود (8/0±1/1- در مقابل 0/1±9/1- ، 01/0P<). در گروهی که سبزی بیشتر مصرف می کردند دریافت بعضی ریزمغذیها مانند ویتامینA، ویتامینC، فولات، کلسیم، فسفر، مس، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم و روی بالاتر بود اما هیچ یک بغیر از ویتامینA (3/0r= و 05/0P<) ارتباط معنیداری با T-score نداشتند. نتیجهگیری: مصرف زیاد سبزیها تأثیر مثبتی روی تراکم معدنی استخوان در زنان دارد و توصیه به مصرف حداقل 5/1 واحد غذایی از این گروه غذایی در پیشگیری از استئوپروز مؤثر خواهد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Relationship between fruits and vegetables intake and bone mineral density in rural population surrounding Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Osteoporosis is a major health problem because of the large health care costs asso-ciated with its clinical consequences. It is therefore of great important to identify modifiable risk factors. We investigated associations between fruit and vegetable intake and bone mineral density in rural population surround Tehran. Materials and Methods: The study population was a subgroup of a large study on the prevalence and causes of vitamin D deficiency in rural population surround Tehran.Fruit and vegetable intake of 82 subjects whose bone mineral density (BMD) was measured and had a 24 hour food recall, was assessed.Weight and height was measured by standard methods. BMD was measured by Dual X-Ray (DXL) (Calscan) method at the heels. Results: Osteopenia and osteoporosis rate in women older than 50 were 55.5% and 33.3% and in men 69.2% and 7.7% respectively. The chance of having osteoporosis in women was 4.33 of men (RR= 4.33). Fruit intake was not correlated with BMD. Vegetable intake was positively associated with BMD just in women. According to interquartile range of vegetables intake women were gro- uped as those consuming less than 1.5 serving of vegetables per day and those consuming more. The women reporting consuming more than 1.5 serving of vegetables had significantly higher T-score (-1.1±0.8 compared with -1.9±1.0, P< 0.01). Those consuming more vegetables had high intake of some nutrients such as vitamin C, vitamin A, potassium, magnesium, zinc, folate, iron, sodium, calcium and phosphorus but none of them except for vitamin A (r=0.03, P< 0.05) was correlated with BMD. Conclusion: High consumption of vegetables positively affects bone mineral density in women and daily intake of at least 1.5 servings of vegetables is recommended to prevent osteoporosis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://www.jri.ir/article/176
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/128/article-128-377062.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات