این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۳۱-۴۳

عنوان فارسی مقایسه‌ی پروفایل چربی، رژیم غذایی و فعالیت بدنی در زنان چاق با مصرف انرژی استراحت طبیعی و زنان با مصرف انرژی استراحت پایین
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: چاقی به عنوان شایعترین بیماری متابولیک جهانی در نظر گرفته می‌شود. کاهش در مصرف انرژی استراحت می‌تواند خطر بروز چاقی را افزایش دهد. مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی و مقایسه شاخص­های رژیمی، بیوشیمیایی، تن‌سنجی و ترکیب بدن در زنان با مصرف انرژی استراحت ((REE) Resting Energy Expenditure طبیعی و مصرف انرژی استراحت پایین انجام گرفته است. روش کار: مطالعـه حاضر بر روی 49 زن 50-25 ساله انجام گرفت. افراد در سه گروه تقسـیم شدند؛ گروه اوّل دارای kg/m29/39>BMI>kg/m228 با REE طبیعی، گروه دوم دارای kg/m29/39>BMI>kg/m228 با REE پایین و گروه سوم دارای BMI و REE طبیعی می‌باشد. شاخص­های تن‌سنجی، ترکیب بدن و REE برای افراد اندازه‌گیری شد. پروفایل چربی در خون افراد اندازه‌گیری شد. اطلاعات فعالیت بدنی و رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه‌ی معتبر ارزیابی گردید. نتایج: تفاوت معنی داری در ترکیب بدن بین دو گروه چاق وجود نداشت. میزان REE اندازه‌گیری شده در افراد چاق با REE پایین به میزان معنی دار و قابل توجهی پایین‌تر از دو گروه دیگر بود. تفاوت معنی داری در انرژی و درشت مغذی‌های دریافتی و فعالیت بدنی در بین سه گروه مورد مطالعه و نیز بین هر گروه با گروه دیگر وجود نداشت. تفاوت معنی داری در پروفایل چربی بین دو گروه چاق با REE طبیعی و پایین وجود نداشت. نتیجه‌گیری: در گروهی از افراد چاق میزان REE اندازه‌گیری شده به میزان قابل توجهی پایین‌تر از سایر افراد با BMI بالا می‌باشد. با وجود اینکه تفاوت معنی‌داری در ترکیب بدن، سن، جنس، رژیم غذایی، پروفایل چربی و فعالیت بدنی این افراد در مقایسه با سایر افراد چاق وجود ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Lipid Profile, Diet and Physical Activity Between Obese Women with a Normal and Those with a Low Resting Energy Expenditure
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Obesity is now recognized as the most prevalent metabolic disease worldwide.A decrease in resting energy expenditure (REE) may increase risk of obesity. This study was carried out to compare dietary, biochemical, anthropometric and body composition parameters and physical activity in obese women with a normal and those with a low REE. Materials and Methods: A total of 49 subjects (women, 30-50 years old), were divided into three groups: group one (obese, n = 16) with a body mass index (BMI) of 28-39.9 and a normal REE, group 2 (obese, n = 17) with a BMI of 28-39.9 and a low REE, and group 3 (n = 16) with a normal BMI and a normal REE as the control group. Anthropometric measurements, body composition, REE and fasting blood lipid profile were determined in the 3 groups. In addition, dietary intakes and physical activity were assessed using valid questionnaires. Results: There was no significant difference in body composition between the two obese groups. However, REE was significantly lower in the obese group with a lowREE than in the other 2 groups.Energy and macronutrient intakes and physical activity were not statistically different among the 3 groups. Neither was there any significant difference between the 2 obese groups (one with a normal and one with a low REE) as regards lipid profile. Conclusion: The results of this study indicate that in some obese people the resting energy expenditure is much lower as compared to that in other obese people, although their body composition, age, sex, dietary intake, lipid profile and physical activity are not different.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا تقدمی معصومی | zahra taghadomi masoumi
msc. department of cellular-molecular nutrition, school of nutrition sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد، گروه تغذیه سلولی- مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمدرضا اشراقیان | mohammad reza eshraghian
ph.d. professor, department of epidemiology and biostatistics, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مهدی هدایتی | mehdi hedayati
ph.d. associate professor, cellular-molecular research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university, tehran, iran
دانشیار، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

حمیده پیشوا | hamideh pishva
ph.d. associate professor, department of cellular- molecular nutrition, school of nutrition sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار، گروه تغذیه سلولی- مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-395&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/59/article-59-382455.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات