این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۷، شماره ۱۴۷، صفحات ۳۹۲-۳۹۷

عنوان فارسی بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی پوست پرتقال (Peel Citrus sinensis) در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: عفونت‌های باکتریایی روده‌ای با تجویز آنتی‌بیوتیک قابل‌درمان‌ هستند؛ ولی گزارش‌هایی مبنی بر تأثیرات گیاهان دارویی در ناراحتی‌های گوارشی نیز وجود دارد که با افزایش روزافزون مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی باکتریایی، استفاده از آن‌ها را ترغیب می‌کند. هدف از این تحقیق، بررسی شدت اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی پوست پرتقال است. مواد و روش‌ها: پس از جمع‌آوری پوست پرتقال و شناسایی آن، عصاره متانولی با روش ماسراسیون (Maceration) تهیه شد و اثر آن علیه سویه‌های استاندارد باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس (aureus Staphylococcus)، باسیلوس سرئوس (cereus Bacillus)، کلبسیلا پنومونیه (Klebsiell pneumoniae)، سودوموناس آئروژینوزا (aeruginosa Pseudomonas) و سالمونلا اینتریتیدیس (enteritidis Salmonella) با استفاده از روش میکرودایلوشن (گوده پلیت) در محیط BHI براث (Brain Heart Infusion broth) بررسی و مطالعه گردید. یافته‎ها: همه سویه‌های استاندارد باکتری‌ها در گوده ابتدایی، حساس به این عصاره بودند؛ ولی حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC Minimum Inhibitory Concentration:) در جنس‌های گوناگون، متفاوت دیده شد. در گروه اول حساس‌ترین باکتری، باسیلوس سرئوس مشاهده شد؛ زیرا ml/lµ 12/3 =MIC از عصاره را دریافت کرده بود. در گروه دوم جنس‌های استافیلوکوکوس و سالمونلا بیان شده‌اند؛ زیرا ml/lµ 25/6 =MIC از عصاره را شامل می‌شود. در گروه سوم که جنس‌های کلبسیلا و سودوموناس هستند، مقاوم‌ترین موارد بیان شده‌اند، ml/lµ 5/12 =MIC از عصاره را دریافت کرده‌اند. استنتاج: تحقیق در مورد محصولات طبیعی که مصرف آن‌ها در طب سنتی برای ناراحتی‌های گوارشی مرسوم بوده، ازنظر فعالیت ضدباکتریایی و تنظیم فلور میکروبی باارزش است. در این پژوهش مشخص گردید که پوست پرتقال می‌تواند رشد بسیاری از باکتری‌ها را در شرایط آزمایشگاهی مهار کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In-Vitro Evaluation of the Antibacterial Effect of Orange Peel Extract (Citrus sinensis peel)
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Intestinal bacterial infections are treated with antibiotics; but there are some reports on the effects of medicinal plants in digestive disorders. Today, medicinal herbs are more suggested due to increasing resistance of bacteria to antibiotics, people are more relying on the medicinal herbs. This study aimed to evaluate the antibacterial effect of orange peel extract. Materials and methods: After collecting orange peel samples, the methanol extract was provided using maceration method and the effect of this extract against the standard strains of bacteria (Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, and Salmonella enterica) was assessed using microdilution (well plates) in brain-heart infusion medium. Results: In this study, all the standard strains of bacteria in wells were sensitive to the extract. Meanwhile, different minimum inhibitory concentrations (MIC) were observed in various genera. The first group (Bacillus cereus) was the most sensitive due to receiving MIC=3.12 μl/ml of the extract. In the second group, Staphylococcus and Salmonella were expressed as they were administered administered MIC 6.25 μl/ml of the extract. The third group (Klebsiella and Pseudomonas) was listed as the most resistant group, which received MIC=12.5 μl/ml of the extract. Conclusion: Research on the use of natural products, which are used in traditional medicine for gastrointestinal disorders, can be valuable in terms of antibacterial activity and adjustment of microbial flora. In this study, it was demonstrated that orange peel can inhibit the growth of many bacteria in-vitro.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجید صادقپور | majid sadeghpour
msc in microbiology, faculty of biology sciences, school of marine science and technology, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
کارشناسی ارشد میکروبشناسی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

علیرضا مختاری | alireza mokhtari
phd in bacteriology, faculty of biology sciences, faculty of veterinary sciences, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
دکتری تخصصی باکتریشناسی، گروه میکروبشناسی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

مریم گرگین | maryam gorgin
msc in persian language and literature, faculty of language and literature, karaj payam noor university, karaj, iran
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، گروه زبان و ادبیات، دانشکده ادبیات فارسی، دانشگاه پیام نور کرج، البرز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور کرج (Payame noor university of karaj)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4374-49&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-382699.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده گزارش کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات