این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
تحقیقات جنگل و صنوبر ایران
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۳۴۷-۳۳۷
عنوان فارسی
تأثیر عوامل فیزیوگرافی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی درخت پسته معمولی (Pistacia vera L.) در جنگلهای خواجه کلات، استان خراسان رضوی
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق در جنگلهای پسته خواجه کلات استان خراسان رضوی و در منطقهای بهوسعت 6393 هکتار انجام شد. با توجه به این که درخت پسته معمولی (Pistacia vera) مقاوم به سرما، خشکی و شوری است و از نظر نیاز به عناصر غذایی نیز گونهای کمنیاز است، بنابراین از نظر اقتصادی دارای اهمیت قابلتوجهی است. در این راستا اقدام به مطالعه این گونه بهمنظور شناخت بیشتر نیازهای اکولوژیکی آن گردید. در این مطالعه تأثیر عوامل فیزیوگرافی از قبیل جهت، شیب و ارتفاع بر روی برخی ویژگیهای کمی و کیفی این گونه (سطح تاج، زندهمانی و شادابی) بررسی شد. بدین منظور بهصورت تصادفی و با استفاده از نقشه ترکیبی (شیب، جهت و ارتفاع) تهیه شده با کمک GIS اقدام به پیاده نمودن 48 قطعه نمونه گردید و در هر یک از قطعات نمونه بهروش نمونهبرداری با تعداد درخت ثابت مشخصههای موردنظر اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که شیب، جهت و ارتفاع تأثیر معنیداری بر مشخصه سطح تاج داشته است. بررسی وضعیت شادابی درختان نیز نشان داد که جهت و شیب دامنه تأثیر معنیداری بر شادابی درختان داشته است. نتایج همچنین نشان داد که شیب، جهت و ارتفاع تأثیر معنیداری بر زندهمانی درختان نداشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of physiographical factors on some qualitative and quantitative characteristics of Pistacia vera L. at Khajeh Kalat forest in Khorasan Razavi province
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out in the Pistachio forests of Khajeh Kalat with an area of 6393 ha. In order to study the effect of physiographical factors (aspect, slope and altitude) on qualitative and quantitative characteristics (crown area, viability and vigority) of pistachio, a land survey was conducted. Sampling performed by 48 plots in random design established on overlaid maps of aspect, slope, altitude, created by GIS softwares. Results showed that slope, aspect and altitude have significant effect on crown area of pistachio. Aspect and slope showed significant effect on pistachio vigority. Results also showed slope, aspect and altitude had no significant effect on viability.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهیم خسروجردی |
استادیار پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
هادی درودی |
کارشناس ارشد جنگل داری
طیبه نام دوست | name doost
کارشناس، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
نشانی اینترنتی
http://ijfpr.areeo.ac.ir/article_107815_85c22052680c697d806ff1ed6de4d756.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/695/article-695-385062.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات