این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱۲-۱

عنوان فارسی کلیر(Capparis decidua)، میوه ناشناخته جنوب کشور
چکیده فارسی مقاله میوه‌های رسیده (میوه‌های با پوست و گوشت صورتی مایل به قرمز)‌ و نارس (میوه‌های سبز رنگ با گوشت صورتی رنگ) کلیر در اواسط خرداد ماه 1380 از رویشگاه طبیعی کلیر در منطقه سیریک (واقع در 80 کیلومتری شرق میناب) جمع‌آوری گردید و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شدند.‌ به‌طور مجزا از میوه‌های رسیده و نارس نمونه‌برداری شد و در آزمایشگاه صنایع غذایی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام هرمزگان ارزش غذایی آن اندازه‌گیری شد. میوه‌های نارس کلیر دارای 73/35 درصد ماده خشک، 76/18 درصد پروتئین، 97/5 درصد چربی، 36/57 درصد کربوهیدرات، 5/12 درصد فیبر خام، 48 میلی‌گرم فسفر و 580 میلی‌گرم سدیم بودند که مقدار پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر خام و فسفر آنها به ترتیب دارای رتبه‌های دوم، پنجم، دوم، اول و دوم در میان تمام میوه‌ها بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلیر، ارزش غذایی، استان هرمزگان،

عنوان انگلیسی Copertree (Capparis decidua); unknown fruit of south Iran
چکیده انگلیسی مقاله Ripe and unripe fruits of Capparis decidua (Forssk), Edgew were collected from its natural habitat at Sirik Harbour, Hormozgan province in 2001 (June). The ripe and unripe fruits were separated in labroatory and their nuritional values were tested and compared with the other tropical and temperate fruits. the results show that despite the dry material which in unripe fruit is more than the ripe fruit, the other nutritional values are the same in the both fruits. The nutriotional values of the unripe fruit are as ollows: Carbohydrates 57.36% Dry matter 35.73% Phosphorus 48 mg Row protein 18.76% Sodium 580 mg Fat 5.97% Ash 5.41% Crude fiber 12.5%
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Capparis decidua, nutrition, Capertree, fruit

نویسندگان مقاله غلامرضا دمی زاده |
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام


نشانی اینترنتی http://ijfpr.areeo.ac.ir/article_109334_05a52816204f9712bfd392da3cee9b3e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/695/article-695-385268.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات