این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۸-۱

عنوان فارسی اثر تنش شوری بر رشد دو گونه وحشی و دو ژنوتیپ ‏از گونه اهلی بادام (Amygdalus lycioides, A. scoparia, Prunus dulcis (Mill) D. A. (Webb
چکیده فارسی مقاله اثر پنج سطح نمک‌ بر چهار ژنوتیپ مختلف‌ بادام‌ در قالب‌ آزمایشهای فاکتوریل‌ با طرح‌ پایه‌ بلوک‌ کامل‌تصادفی‌ مورد بررسی‌ قرار گرفت‌. شوری در 5 سطح صفر (آب مقطر)، 500، 1200، 2000 و 3000 میلی‌گرم در لیتر از نمکهای‌ کلرورسدیم و کلرورکلسیم‌ به‌ نسبت‌ مساوی اعمال گردید و بادام‌ شامل گونه‌های‌ A. scoparia، A. lycioides و Prunus dulcis‌)ژنوتیپ‌ به‌ شماره‌های‌ 1 و 2 ) بود. از شن شسته شده به‌عنوان بستر کاشت استفاده شد و آبیاری با آب شور زمانی که ارتفاع نهالها به 15 سانتیمتر رسید انجام گردید. وضعیت‌ ظاهری‌، درصد زنده‌مانی‌، طول و قطر نهالها، تعداد برگ‌، ضخامت‌ برگ‌ و وزن‌ خشک‌ شاخه‌، ریشه، ساقه‌ و برگ‌ هر 15 روز اندازه‌گیری‌ شد. طول و قطر نهالها، وزن خشک برگ ، ساقه و ریشه با افزایش شوری کاهش پیدا نمود. اثر شوری با سوختگی حاشیه برگ آغاز شده، بعد به داخل برگ توسعه یافته و در نهایت خشکی برگ و ریزش آنها را به دنبال داشت. غلظت بیش از 1200 میلی‌گرم در لیتر نمک در ابتدای رشد، سبب آسیب جدی و کاهش شدید رشد شده و در نهایت خشکی تمام ژنوتیپها را به دنبال داشت. در غلظت پایین نمک، بادامهای اهلی رشد بیشتری نسبت به ژنوتیپهای وحشی داشته، ولی در غلظت 1200 میلی‌گرم در لیتر نمک، بادام لیسیو ئیدس نسبت به ژنوتیپهای اهلی بادام رشد بیشتری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوری، بادام، رشد، کلرور سدیم، کلرور کلسیم،

عنوان انگلیسی Effect of salinity on growth of two wild almond species and two genotypes of the cultivated almond species (P. dulcis)
چکیده انگلیسی مقاله Effect of five levels of salinity on four almond species and genotypes through Factorial Statistical Design, with the basic Randomized Complete Blocks Design, was investigated. The salinity treatments were made, using equal amounts of sodium chloride and calcium chloride at each level. The salinity levels were: Zero, 500, 1200, 2000 and 3000 mg/L. The second treatments were: Amygdalus scoparia, Amygdalus lycioides and genotypes 1 and 2 of Prunus dulcis. Washed sand was used for seedbed. The salinity treatments were applied when the almond seedlings reached 15-cm height. The seedlings performance, survival, height, diameter, leaf number, leaf thickness and dry weight (branch, stem leaf and root, separately) were measured and estimated every 15 days. Increasing salinity decreased the seedling height, diameter and dry weight (leaf, stem and root), significantly. The effect of salinity on the seedlings started with leaf marginal burn then extended to the whole leaf and ended in entire leaf wilting and fall. Salt level beyond 1200 mg/L at the first period of almond growth, decreased its growth dramatically, damaged the seedlings and finally killed the genotypes totally. The cultivated almonds had greater growth than the wild species at the low levels of salt whereas A. lycioides had the greatest growth at the level of 1200 mg/L.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salinity, Almond, Growth, sodium chloride, calcium chloride

نویسندگان مقاله احمد رحمانی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

حیدر علی دانشور | heidar ali
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام

حسین سردابی |
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام


نشانی اینترنتی http://ijfpr.areeo.ac.ir/article_109298_2aff508e7bcd972a3acdf530725a44e7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/695/article-695-385291.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات