این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 17 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۰۳-۱۰۹
عنوان فارسی
تاثیر روی بر قابلیت اکسیدپذیری لیپیدهای سرم درمبتلایان به دیابت نوع ۲مراجعه کننده به مرکزدیابت یزد
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مهمترین مشکل در بیماران دیابتی بروز تدریجی عوارض مزمن بیماری و از آن جمله اختلال در ارگانهای مهم بدن از جمله قلب و عروق میباشد. به نظر میرسد بحران اکسیداسیون و افزایش پراکسیداسیون لیپیدها در این فرآیند نقش مهمی داشته باشند. یکی از راههای جلوگیری ازافزایش پراکسیداسیون لیپیدها استفاده از مکمل هایی است که نقش آنتی اکسیدانی دارند. نقش آنتی اکسیدانی روی در برخی از مطالعات مورد تایید قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر افزودن روی بر وضعیت اکسیدپذیری لیپیدها در بیماران دیابتی است. مواد و روشها: در این مطالعه که از نوع کارآزمائی بالینی بود، 60 نفر بیمار دیابتی نوع 2 انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه روزانه 50 و به گروه دیگر روزانه 25 میلی گرم روی به مدت 2 ماه داده شد. قبل و بعد از مداخله، قابلیت اکسید پذیری لیپیدها و غلظت روی سرم در آنها اندازه گیری شد. غلظت روی با روش اسپکتروفوتومتر جذب اتمی و اکسیدپذیری لیپیدها با پیگیری تشکیل ترکیبات کنژوگه پس از افزودن مس به سرم رقیق شده به روش اسپکتروفوتومتری تعیین شد. نتایج حاصل از آنالیز بیوشیمیایی با استفاده از آزمون و یلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: میانگین غلظت روی در سرم بیمارانی که 25 میلی گرم روی در روز دریافت می نمودند، تغییر معنی داری حاصل ننمود. روی سرم در گروهی که 50 میلی گرم روی مصرف نموده بودند در پایان مطالعه، ( µg/dl 30 ± 160 ) از زمان شروع مطالعه بالاتر بود. پارامترهای اکسیدپذیری لیپیدهای سرم در هیچ یک از دو گروه پس از دریافت روی نسبت به حالت پایه تغییر معنیداری نشان ندادند ( 002/0 µg/dl, P= 30 ± 140). نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف دو دز 25 و50 میلی گرم روی در کوتاه مدت تاثیری بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرمی در بیماران دیابتی نوع2 نداشت. به نظر میرسد که میزان و زمان مصرف روی و همچنین وضعیت روی بیماران در پاسخ آنها به افزودن روی نقش داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روی، دیابت نوع 2، اکسید پذیری لیپید ها
عنوان انگلیسی
Effect of two supplementary zinc regimens on serum lipids oxidizability in type II diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Chronic complications (e.g. cardiovascular failure) are among the most common problems in diabetics. It is suggested that oxidative stress and lipid peroxidation play a key role in chronic diabetic complications. Supplementation with agents containing antioxidant properties can suppress lipid peroxidation. Many studies confirmed the antioxidant properties of zinc in biological systems. The aim of the present study was to evaluate the effect of zinc supplements on serum lipid oxidizability in diabetic patients. Materials and Methods: In this clinical trial study, 60 diabetic patients were chosen and randomly divided into two groups. Serum lipid oxidizability and serum zinc level were evaluated in each group before and after zinc supplementation (25.50 mg/day for 2 month). Lipid oxidizability was followed through monitoring the change of conjugated compounds in diluted serum after adding Cu2+ by spectrophotometric method. S erum zinc level was measured by atomic absorbance spectrophotometer. Results: While there was no significant change in the post- supplementation zinc level (25 mg) in the first group, zinc serum level was increased significantly (p< 0.002) in the second group. No significant change was seen in serum lipid oxidizability parameters before and after supplementation in two groups. SPSS software (V.11.5) and Wilcoxon test were used for statistical analysis. Conclusion: Our results indicate that zinc supplementation (25.50 mg) in short period of time has no favorable effect on serum lipid oxidizability in diabetic patients. It seems that zinc dose, duration of treatment and also the patients' condition may affect their response to supplementation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Zinc, Type II diabetes, Serum lipid oxidizability
نویسندگان مقاله
رباب شیخ پور | robab sheikhpour
department of biochemisry, faculty of sciences, islamic azad university, researches amp;amp; sciences campus, tehran, iran
یزد، خ دکتر چمران، خ رهبر بلوار فضای سبز لاله پلاک 91
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
بمانعلی جلالی خان آبادی | bemanali jalali khanabadi
پریچهر یغمایی | parichehr yaghmaei
محمد افخمی اردکانی | mohammad afkhamiardekani
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-685&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات