این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۷، شماره ۴، صفحات ۴۹۹-۵۰۶

عنوان فارسی ارزیابی کمی و کیفی ترکیب‌های فنلی و فعالیت پاداکسندگی بره‌موم شهرستان کرج
چکیده فارسی مقاله به‌منظور تعیین میزان کمی و کیفی ترکیب‌های شیمیایی و بررسی زمان مناسب برداشت بره‌موم این پژوهش روی کندوهای زنبورعسل مستقر در شهرستان کرج انجام گرفت. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با سه تیمار (زمان برداشت بره‌موم) و شش تکرار (کندو) انجام شد. پس از برداشت نمونه‌ها، از آن‌ها عصاره اتانولی تهیه و سپس با روش‌های استاندارد برای ارزیابی ترکیب‌ها اقدام شد. برای اندازه‌گیری میزان فنل از روش فولین، برای اندازه‌گیری فلاونویید از روش آلومینیوم کلراید، برای اندازه‌گیری توان پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) از روش FRAP و برای اندازه‌گیری فعالیت پاداکسندگی از روش DPPH استفاده شد. داده‌های گرد‌آوری‌شده با نرم‌افزار SAS و با رویه glm تجزیه‌وتحلیل شد. بر پایه نتایج به‌دست‌آمده، بره‌موم برداشت‌شده از کندوها در مردادماه با میزان فنل 70/216 میلی‌گرم بر گرم و فلاونویید 69/61 میلی‌گرم بر گرم، توان پاداکسنده μmol27/3305 و درصد فعالیت پاداکسندگی 42/52 درصد، نسبت به بره‌موم برداشت‌شده در ماه‌های خرداد و تیر کیفیت بالاتر و تفاوت معنی‌داری داشته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بره‌موم، ترکیب‌های فعال، زنبورعسل، کیفیت،

عنوان انگلیسی Evaluation the quality and quantity of phenolic compound and antioxidant activity of propolis in the vicinity of Karaj
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to determine the quality and quantity of chemical compounds and the proper harvesting time of propolis form honey bee hives in Karaj. A completely randomized design with three treatments (propolis harvesting time) and six replicated (hives) were used. Propolis samples were collected from hives in June, July and August. Ethanol extract was prepared from samples and standard methods were used for evaluation. Methods of pholin, FRAP, and Alominium chloride were used to measure phenol level, felavenoide, and antioxidant patency respectively. The results showed that amount of phenol, felavenoide and antioxidant potency were 216.7 mg/gr, 61.69 mg/gr, and 3305.27 ‌μmol respectively and antioxidant activity was 52.42%. these amounts were higher than the qualities of samples harvested in June and July.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Active Ingredients, honey bee, propolis, quality

نویسندگان مقاله لعیا پورآزادی | پورآزادی
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

غلامعلی نهضتی |
استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فاطمه غازیانی |
استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سعید عباسی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_61155_4c5c1e8d9ba8f8e95c7e0eea30b67cb1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-386178.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات