این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۷، شماره ۴، صفحات ۵۹۹-۶۰۸
عنوان فارسی
تأثیر طول دورۀ خشکی بر تولید و ترکیب شیر در گلههای تجاری گاوهای شیردۀ هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش برای ارزیابی تأثیر طول دورۀ خشکی بر تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین در گلههای تجاری با شمار 2143 گاو هلشتاین انجام شد، گاوها بر پایۀ طول دورۀ خشکی سپری کرده به پنج گروه شامل؛ 45 ≥، 45-51، 52-65، 66-76 و 75 ≤ طبقهبندی شدند. ثبت تولید شیر و نمونهبرداری از شیر هر گاو دستکم تا شش و بیشینه تا دوازده ماه پس از زایش انجام شد. دادههای بهدستآمده با استفاده از نرمافزار SAS با رویۀ MIXED تجزیه شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که با کاهش طول دورۀ خشکی به کمتر از 45 روز تولید شیر بهطور معنیداری کاهش پیدا کرد و میزان تغییر امتیاز وضعیت بدنی در یک دورۀ شیردهی و درصد جفت ماندگی افزایش معنیدار نشان داد. درصد چربی شیر بهصورت درجۀ دوم از طول دورۀ خشکی تأثیر پذیرفت، بهطوریکه دورۀ خشکی بین 52-65 روز کمترین درصد چربی شیر را داشت. تأثیر دورۀ خشکی بر درصد پروتئین شیر بهصورت درجۀ سوم بود، یعنی با افزایش طول دورۀ خشکی از 45 روز درصد پروتئین شیر در آغاز کاهش و پساز آن افزایش پیدا کرد. بهطورکلی در این بررسی تأثیر منفی از کاهش طول دورۀ خشکی به کمتر از 45 روز بر روی تولید و ترکیب شیر و سلامت حیوان مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چربی شیر، تولید شیر، دورۀ خشکی، درصد پروتئین،
عنوان انگلیسی
The effects of dry period length on cow milk yield and milk components in commercial Holstein dairy herds
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was investigating the effects of dry period length on milk production and milk component in commercial large dairy herds using 2143 cow records. The Cows were classified according to dry period length in ≤ 45, 45-51, 52-65, 66-76 and ≥ 75 days. Milk yield and contents were recorded during 6 to 12 months. Data were analyzed using the MIXED MODEL procedure of SAS. Results indicated that reduced dry period length to less than 45-day reduced milk production yield, and changes in body condition score and rate of retained placenta was increased. Milk fat content decreased none linearly with increasing dry period length and it was the least when length of dry period was 52-65 days. Dry period length cubically affected protein content of milk; protein content was decreased and then increased by increasing dry period length. Generally, the results showed that reduceing dry period length to less than 45 day had negative effects on health, milk yield and milk components.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dry period, milk component, milk yield, protein percent
نویسندگان مقاله
حمید رضا میرزایی الموتی | hamid reza mirzaei alamoutih
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
علی شاپورزاده |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
کامران اکبری پابندی | akbari pabandi
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
داوود زحمتکش |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_61165_3bb2e380c7cb7ba891ea9a51e19d4acf.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-386188.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات