این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم باغبانی
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۴۶۴-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر اسید سالیسیلیک و کلریدکلسیم بر عمر انباری، ویژگیهای کیفی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه هلو رقم ’آمسدن‘ پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک و کلریدکلسیم بر قابلیت ماندگاری، ویژگیهای کیفی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه هلو رقم ’آمسدن‘ مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. میوهها در مرحله بلوغ تجاری برداشت، و در غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک (1 و 2 میلیمولار)، کلریدکلسیم (5/1 و 3 درصد)، ترکیب اسید سالیسیلیک و کلرید کلسیم (1-5/1، 1-3، 2-5/1 و 2-3) و همچنین آب مقطر (شاهد) بهمدت 5 دقیقه غوطهور شدند. پس از خشک شدن در هوای آزاد در بستههای پلیاتیلنی بستهبندی و در دمای 4 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 85-80 درصد بهمدت 35 روز انبار گردیدند. طی روزهای اول و آخر انبارداری تغییرات وزن میوه، سفتی بافت میوه، درصد پوسیدگی، pH، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی میوهها اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که در انتهای دوره انبارداری میزان کاهش وزن میوه، درصد پوسیدگی، pH، مواد جامد محلول افزایش معنیداری داشتند، درحالیکه سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی کاهش معنیداری نشان دادند. تیمارهای اسیدسالیسیلیک و کلریدکلسیم بهطور معنیداری از کاهش وزن میوه جلوگیری نموده و باعث حفظ سفتی بافت میوهها شدند. در این شرایط، بیشترین میزان اسید قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی و کمترین مواد جامد محلول و درصد پوسیدگی در تیمارهای اسید سالیسیلیک و کلرید کلسیم نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد. تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و کلریدکلسیم تأثیر بیشتری نسبت به هر کدام از تیمارها بهطور جداگانه داشت. نتایج این پژوهش نشان میدهد که استفاده از اسیدسالیسیلیک و کلریدکلسیم میتواند بهعنوان راهکار مؤثری در تکنولوژی پس از برداشت میوهای هلو معرفی گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Salicylic Acid and Calcium Chloride Effect on Shelf Life, Quality Properties and Antioxidant Activity of Peach Fruit cv. Amesden after Harvest
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of different concentrations of postharvest salicylic acid and calcium chloride on shelf life, quality characteristics and antioxidant activity of peach fruit cv. Amesden, an experiment was conducted as factorial based on randomized completely design with three replications. Fruits were harvested at the commercial ripening stage, and fruits were immerged in different concentrations of salicylic acid (1 and 2 mM), calcium chloride (1.5 and 3%), combined salicylic acid and calcium chloride (1-1.5, 1-3, 2-1.5 and 2-3), and distilled water (control) for 5 min, then fruits were packed in boxes with polyethylene cover and stored at 4°C with 80-85% relative humidity for 35 days. The changes in weight loss, fruit firmness, rot percentage; pH, total soluble solids, titratable acidity, ascorbic acid and antioxidant activity were estimated in 0 and 35 days during storage. The results showed that the weight loss, rot percentage, pH and total soluble solids significantly increased, while the fruit firmness, titratable acidity, ascorbic acid and antioxidant activity significantly decreased at the end of storage period. The salicylic acid and calcium chloride treatments significantly reduced the weight loss and maintained their firmness. In this condition, the highest of titratable acidity, ascorbic acid and antioxidant activity were observed in treatments of salicylic acid and calcium chloride, while the lowest of total soluble solids and rot percentage was showed in treatments of salicylic acid and calcium chloride than in the control treatment. Also, combined treatment (salicylic acid + calcium chloride) had an important effect in relative to each treatment separately. The data indicated that the use of salicylic acid and calcium chloride may be introduced as an effective and successful strategy in postharvest technology of the peach.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامحسین داوری نژاد |
سکینه عارفخانی |
مجید عزیزی |
مهدی زارعی |
نشانی اینترنتی
http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/45083
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390242.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقالات
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات