این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم باغبانی
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۴۷۹-۰
عنوان فارسی
اثر تیمارهای داشت و پس از برداشت اسیدسالیسیلیک و پوتریسین بر برخی فاکتورهای کیفی میوه سیب رقم ’گرانی اسمیت‘
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق اثر اسیدسالیسیلیک و پوتریسین هر کدام در چهار غلظت صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار بر روی 16 درخت 18 ساله سیب رقم ’گرانی اسمیت‘ (در مجموع 48 درخت) مطالعه شد. اعمال تیمارها در سه نوبت به ترتیب، بلافاصله بعد از تمام گل، 45 روز بعد از تمام گل و نیز 116 روز بعد از تمام گل (2 هفته قبل از برداشت) مهافشانی شدند. بعد از برداشت از هر تکرار سه الی چهار میوه انتخاب، و در تیمارهای ذکر شده به مدت 30 دقیقه غوطه ور، بستهبندی و به سردخانه با دمای 5/0±1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی - 85 درصد منتقل شدند. نمونهها با فاصله 45 روز در 5 مرحله از سردخانه خارج و میزان کاهش وزن، سفتی بافت، میزان مواد جامد قابل حل، اسیدیته، pH و شاخص طعم اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که با گذشت زمان درصد کاهش وزن نمونههای تیمار شده کمتر از نمونه های شاهد بودند با این حال سفتی و درصد اسیدهای آلی نمونه های تیمار شده بیشتر از شاهد بودند. سطوح 1 و2 میلی مولار اسیدسالیسیلیک و پوتریسین 1 میلی مولارسفتی بیشتر و درصد کاهش وزن کمتری نسبت به شاهد نشان دادند (05/0>p). مقادیر اسیدهای آلی نیز در نمونه های تیمار شده با اسیدسالیسیک 2 میلی مولار به طور معنی داری بیشتر از نمونه های شاهد بودند ولی پوتریسین تأثیر معنی داری بر درصد اسیدهای آلی نداشت. مواد جامد قابل حل نمونه های تیمار شده با اسید سالیسیسلیک و پوتریسین با غلظت 1 و 2 میلی مولار در ابتدای آزمایش به طور معنی داری (05/0>p) کمتر از نمونه های شاهد بودند، در حالیکه در مراحل پایانی مقادیر مواد جامد قابل حل بیشتر از شاهد بودند. فاکتورهای pH و شاخص طعم تحت تأثیر تیمارهای مختلف قرار نگرفتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Pre and Postharvest Treatment of Salicylic Acid and Putrescine on Some Fruit Quality of Granny Smith Apple
چکیده انگلیسی مقاله
In present research the effects of four levels (0, 0.5, 1, 2 mM) of each of salicylic acid and putrescine treatments on the quality improvement of Granny Smith apple fruit were studied. Factorial experiment in randomized complete block with three replications on 16 trees, eighteen years in researcher station of agriculture university of Tehran was designed. For this purpose the trees were sprayed with the treatments solutions in three stages including; immediately after full bloom, 45 days after full bloom, and 116 days after full bloom (two weeks before harvesting). After harvesting, three or four fruits were assigned for each sample and immersion into the treatment solutions for 30 min, packed, and moved to 1±0.5º C temperate and 85-90% relative humidity storage. Samples each 45 days in 5 stages exited from storage and evaluated for fruit weight loss, firmness, total soluble solids (TSS), treatable acidity (TA), (TSS/TA) and pH. The results showed, in to storage time fruit weight loss in treated fruits significantly (p< 0.05) were lesser than control fruits. And fruits firmness and treatable acidity in treated fruits significantly (p< 0.05) were more than control fruits. 1 and 2 mM concentration of acid salicylic and putrescine significantly (p< 0.05) have must firmness, and least weight loss than control fruits. Treatable acidity in treated fruits with 2 mM acid salicylic was more than control fruits. Putrescine was not effective on treatable acidity. Total soluble solid in treat fruits with 1 and 2 mM salicylic acid and putrescine in start of storage period significantly (p< 0.05) were lesser than control fruits whereas in end stage total soluble solid in treated fruit were more than control fruits. pH and flover index were not effected by treatment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مصباح بابالار |
آرزو عسگرپور |
محمد علی عسگری | mohammad ali
نشانی اینترنتی
http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/45084
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390243.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقالات
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات