این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم باغبانی
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۵۵۴-۰
عنوان فارسی
ارزیابی کاربرد پوشش و متیلسالیسیلات در میزان کیفیت و آسیب سرمایی پرتقال خونی ’مورو‛ در سردخانه
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثر تیمارهای پوششی (واکس و کیسهپلاستیکی) با میزان 24 میکرولیتر متیلسالیسیلات بر کیفیت و آسیب سرمایی میوه پرتقال خونی ’مورو‘ طی انبارداری بررسی شد. میوهها پس از تیماردهی، به سردخانه منتقل و در دمای 5 درجهسانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 80 روز نگهداری شدند. در روزهای صفر، 20، 40، 60 و 80 روز انبارداری با نمونهگیری صفات میزان فنلکل گوشت و پوست، ظرفیت آنتیاکسیدانی گوشت و پوست، آنتوسیانینکل، پراکسیداسیون لیپید، درصد نشت یون، میزان و درصد آسیب سرمایی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که میزان فنلکل پوست و گوشت طی انبارداری کاهش یافت. فنلکل پوست در انتهای انبارداری در پوشش واکس با متیلسالیسیلات با مقدار 26/0 میلیگرم، کمترین کاهش را داشت. همچنین فنلکل گوشت در کیسه پلاستیک با دو میوه (25/0 میلیگرم)، کمترین تغییرات را طی انبارداری نشان داد. پوششدهی همراه متیلسالیسیلات با حفظ رطوبت و ساختار سلولی سبب کند شدن فرایند پیری و حفظ ترکیبات مفید در میوه شد. به طور کلی، میزان آنتوسیانینکل و ظرفیت آنتیاکسیدانی گوشت طی انبارداری افزایش یافت. ظرفیت آنتیاکسیدانی پوست به ترتیب در پوشش واکس (98/42 درصد) و کیسه پلاستیک بادو میوه (46/37 درصد) و کیسه پلاستیک بادو میوه با متیلسالیسیلات (42/37 درصد) بالاترین بود. پوشش واکس با متیلسالیسیلات با 18/0 میلیمول و کیسه پلاستیک با دو میوه با 17/0 میلیمول کمترین پراکسیداسیون لیپید را در انتهای انبارداری داشت. کیسه پلاستیک تک میوه با متیلسالیسیلات کمترین مقدار را با 54/44 درصد و متیلسالیسیلات با41/77 درصد بیشترین میزان نشتیونی را به خود اختصاص داد. مناسبترین تیمارها برای کاهش آسیب پیتینگ پوشش کیسه پلاستیک تک میوه با متیلسالیسیلات (1درصد) و پوشش واکس با متیلسالیسیلات (1درصد) بود. طی انبارداری میزان پیتینگ، نشت یونی، پراکسیداسیون لیپید افزایش پیدا کرد. ترکیب تیمارهای پس از برداشت اثر بیشتری نسبت به کاربرد هر یک از تیمارها به تنهایی دارد در بین تیمارهای به کار رفته میوه ها ی تحت پوشش واکس همراه متیلسالیسیلات مناسبترین وضعیت را داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Coating and Methyl Salicylate on Quality and Chilling Injury in Blood Oranges 'Moro' in During Cold Storage
چکیده انگلیسی مقاله
The effects of coatingtreatments (waxand plasticbags) combined with methylsalicylate on the fruit quality and chilling injury of Moro blood orange were studied during storage. Treated fruits were kept in storage for 80 days at 5 oC and 90-95% relative humidity. Some characteristics such as pulp and skin total phenolics, antioxidant capacity, total anthocyanin, lipid peroxidation, and the chilling injure index were assessed at 0, 20, 40, 60, 80 days after storage. Total phenolics in the skin and pulp were reduced during storage. Peel Total phenol of wax coating treatment with methyl salicylate (0.26 mg) had the lowest reduction after 80 days storage. Pulp total phenolic of fruits in pair plastic bag fruits (0.25 mg) had minimal changes during storage. Coating combined with methyl salicylate to retain moisture and delay the aging process reduced chilling injury. Generally, the amount of pulp total anthocyanins and antioxidant capacity increased during storage. The antioxidant capacity of the wax coating fruits, pair plastic bag fruits and pair plastic bag fruits combined with methyl salicylate was 42.98, 37.46 and 37.42, respectively. Wax combined with methyl salicylate (0.18 mM) and pair plastic bag fruits (0.17 mM) has the lowest lipid peroxidation during storage. Individual plastic bag with methyl salicylate (44.54%) had the least amount and methyl salicylate (77.41%) had most ion leakage. The best treatments were individual fruit packing combined with methyl salicylate and wax coating combined with methyl salicylate that reduced the incidence of fruit chilling injury to one percent. Ion leakage, lipid peroxidation and chilling injury increased during cold storage. Treated fruit with wax combined with methyl salicylate and individually and pair packed fruit combined with methyl salicylate had the best visual fruit quality. Combined treatments had more effects than individual treatments alone.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سونیا جمالی |
ولی ربیعی |
جواد فتاحی مقدم | fatahi moghaddam
نشانی اینترنتی
http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/25292
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390251.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقالات
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات