این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۵۵۴-۰

عنوان فارسی ارزیابی کاربرد پوشش و متیل‏سالیسیلات در میزان کیفیت و آسیب سرمایی پرتقال خونی ’مورو‛ در سردخانه
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش اثر تیمارهای پوششی (واکس‏ و کیسه‏پلاستیکی) با میزان 24 میکرولیتر متیل‏سالیسیلات بر کیفیت و آسیب سرمایی میوه پرتقال خونی ’مورو‘ طی انبارداری بررسی شد. میوه‏ها پس از تیماردهی، به سرد‏خانه منتقل و در دمای 5 درجه‏سانتی‏گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 80 روز نگهداری شدند. در روزهای صفر، 20، 40، 60 و 80 روز انبارداری با نمونه‏گیری صفات میزان فنل‏کل گوشت و پوست، ظرفیت آنتی‏اکسیدانی گوشت و پوست، آنتوسیانین‏کل، پراکسیداسیون لیپید، درصد نشت یون، میزان و درصد آسیب سرمایی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که میزان فنل‏کل پوست و گوشت طی انبارداری کاهش یافت. فنل‏کل پوست در انتهای انبارداری در پوشش واکس با متیل‏سالیسیلات با مقدار 26/0 میلی‏گرم، کم‌ترین کاهش را داشت. هم‏چنین فنل‏کل گوشت در کیسه‏ پلاستیک با دو میوه ‏(25/0 میلی‏گرم)، کم‏ترین تغییرات را طی انبارداری نشان داد.‏ پوشش‏دهی همراه متیل‏سالیسیلات با حفظ رطوبت و ساختار سلولی سبب کند شدن فرایند پیری و حفظ ترکیبات مفید در میوه شد. به طور کلی، میزان آنتوسیانین‏کل و ظرفیت آنتی‏اکسیدانی گوشت طی انبارداری افزایش یافت. ظرفیت آنتی‏اکسیدانی پوست به ترتیب در پوشش واکس‏ (98/42 درصد) و کیسه‏ پلاستیک بادو میوه ‏(46/37 درصد) و کیسه‏ پلاستیک بادو میوه ‏با متیل‏سالیسیلات (42/37 درصد) بالاترین بود. پوشش واکس با متیل‏سالیسیلات با 18/0 میلی‏مول و کیسه ‏پلاستیک با دو ‏میوه ‏با 17/0 میلی‏مول کم‌ترین پراکسیداسیون لیپید را در انتهای انبارداری داشت. کیسه‏ پلاستیک تک ‏میوه با متیل‏سالیسیلات کم‌ترین مقدار را با 54/44 درصد و متیل‏سالیسیلات با41/77 درصد بیش‏ترین میزان نشت‏یونی را به خود اختصاص داد. مناسب‏ترین تیمارها برای کاهش آسیب پیتینگ پوشش کیسه‏ پلاستیک تک ‏میوه با متیل‏سالیسیلات (1درصد) و پوشش واکس با متیل‏سالیسیلات (1درصد) بود. طی انبارداری میزان پیتینگ، نشت‏ یونی، پراکسیداسیون لیپید افزایش پیدا کرد. ترکیب تیمارهای پس‏ از برداشت اثر بیش‌تری نسبت به کاربرد هر یک از تیمارها به تنهایی دارد در بین تیمارهای به کار رفته میوه ها ی تحت پوشش واکس همراه متیل‏سالیسیلات مناسب‏ترین وضعیت را داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Coating and Methyl Salicylate on Quality and Chilling Injury in Blood Oranges 'Moro' in During Cold Storage
چکیده انگلیسی مقاله The effects of coatingtreatments (waxand plasticbags) combined with methylsalicylate on the fruit quality and chilling injury of Moro blood orange were studied during storage. Treated fruits were kept in storage for 80 days at 5 oC and 90-95% relative humidity. Some characteristics such as pulp and skin total phenolics, antioxidant capacity, total anthocyanin, lipid peroxidation, and the chilling injure index were assessed at 0, 20, 40, 60, 80 days after storage. Total phenolics in the skin and pulp were reduced during storage. Peel Total phenol of wax coating treatment with methyl salicylate (0.26 mg) had the lowest reduction after 80 days storage. Pulp total phenolic of fruits in pair plastic bag fruits (0.25 mg) had minimal changes during storage. Coating combined with methyl salicylate to retain moisture and delay the aging process reduced chilling injury. Generally, the amount of pulp total anthocyanins and antioxidant capacity increased during storage. The antioxidant capacity of the wax coating fruits, pair plastic bag fruits and pair plastic bag fruits combined with methyl salicylate was 42.98, 37.46 and 37.42, respectively. Wax combined with methyl salicylate (0.18 mM) and pair plastic bag fruits (0.17 mM) has the lowest lipid peroxidation during storage. Individual plastic bag with methyl salicylate (44.54%) had the least amount and methyl salicylate (77.41%) had most ion leakage. The best treatments were individual fruit packing combined with methyl salicylate and wax coating combined with methyl salicylate that reduced the incidence of fruit chilling injury to one percent. Ion leakage, lipid peroxidation and chilling injury increased during cold storage. Treated fruit with wax combined with methyl salicylate and individually and pair packed fruit combined with methyl salicylate had the best visual fruit quality. Combined treatments had more effects than individual treatments alone.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سونیا جمالی |


ولی ربیعی |


جواد فتاحی مقدم | fatahi moghaddam



نشانی اینترنتی http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/25292
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390251.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات