این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم باغبانی
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۳۶۰-۰
عنوان فارسی
کاربرد اسید سالیسیلیک قبل از برداشت میوه بر خصوصیات پس از برداشت انار و نگهداری در انبار سرد
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف (0، 01/0 و 02/0 درصد) اسید سالیسیلیک بر روی برخی ازخصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم , ملس یزدی، در مرحله رسیدن، 2 و 4 ماه بعد از انبارمانی در انبار 5 درجه سانتی گراد، آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. خصوصیات کمی شامل درصد کاهش وزن میوه انار، درصد آریل سالم، درصد دانه سفیدی، و خصوصیات کیفی شامل درصد قهوه ای شدن پوست میوه و قسمت های سفید جداکننده دانه ها (غشاء)، نشت الکترولیت ها، pHآب میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، فعالیت آنتیاکسیدان، اسید آسکوربیک آب میوه و شاخص طعم میوه بود که اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با گذشت زمان تا دو ماه بعد از انبارداری، کاهش وزن میوه اتفاق افتاد، سپس از روند کاهش وزن میوه، کاسته شد. با کاربرد اسید سالیسیلیک، تعداد آریل سالم کاهش و درصد دانه سفیدی افزایش یافت. کم ترین درصد قهوه ای شدن غشاء مربوط به غلظت 01/0 درصد اسید سالیسیلیک دو ماه پس از انبارمانی (8/14 درصد) و بیش ترین درصد قهوه ای شدن مربوط به میوه های شاهد چهار ماه پس از انبارمانی (6/96 درصد) بود. اسید سالیسیلیک با غلظت 02/0 درصد توانست نشت الکترولیت ها را در زمان برداشت کاهش دهد اما گذشت زمان بر افزایش نشت یون ها مؤثر بود بهطوریکه اسید سالیسیلیک 4 ماه بعد از انبارداری میوه نتوانست از افزایش نشت یونی جلوگیری کند. همچنین با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک شاخص طعم کاهش یافت. با گذشت زمان میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، pHآب میوه و درصد قهوه ای شدن پوست میوه بهطور معنی داری افزایش یافت. درحالیکه میزان اسید آسکوربیک کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Pre Harvest Applicationof SalicylicAcid on Post Harvest Characteristics of Pomegranate Fruit and Storage in Cold Store
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the effect of different concentrations (0, 0.01% and 0.02%) of salicylic acid (SA) on some quantitative and qualitative characteristics of pomegranate fruit cultivar ‘Malase Yazdi’ at ripening,2 and 4month ofstorageat5°C, a factorial experiment based on randomized complete block with three replications was conducted. Quantitative characteristics including percentage of fruit weight loss, percentage of healthy arils, aril paleness percentage, and fruit quality characteristics including percentage of skin browning and white segments separating the arils (membrane), electrolyte leakage (EL), juice pH, titrable acidity, total soluble solids, antioxidant activity, juice ascorbic acid content and fruit taste index were measured. The results showed that with time until two month of storage, the weight loss of fruit had happened, but then the rate of weight loss reduced. With SA application percentage of healthy arils and aril paleness increased. The lowest and highest percentage of membrane browning was related to concentration of 0.01% of SA after two month of storage (14.8%) and control fruits after four months of storage (96.6%), respectively. SA in 0.02% concentration reduced EL at harvest but with time the EL increased so that SA could not prevent EL increases after 4 month of storage. Also fruit taste index reduced with increasing in SA concentration. Over time and during storage titrable acidity, total soluble solids, juice PH and browning percentage increased significantly while ascorbic acid decreased.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمیده رستگاری |
علی تهرانی فر |
سیدحسین نعمتی | seyed hossein
محدرضا وظیفه شناس |
نشانی اینترنتی
http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/42838
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390266.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقالات
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات