این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۳۹۹-۰

عنوان فارسی تأثیر ژل آلوئه‌ورا بر فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز، خواص کیفی و ماندگاری میوه گیلاس‌رقم‌’سیاه مشهد‘
چکیده فارسی مقاله امروزه استفاده از مواد شیمیایی برای کنترل ضایعات و حفظ کیفیت محصولات برداشت شده به دلیل اثرات مضر بر محیط زیست با محدودیت‌های جدی روبرو است. ژل آلوئه‌ورا به‌عنوان پوشش خوراکی سالم، اخیراًً پتانسیل خوبی در حفظ کیفیت و سلامت میوه و سبزی‌های مختلف از خود نشان داده است. این مطالعه برای بررسی اثر ژل آلوئه‌ورا بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گیلاس رقم سیاه مشهد صورت گرفت. میوه‌ها به مدت 5 دقیقه در محلول ژل آلوئه‌ورا با دمای 22 درجه سانتی‌گراد به غلظت 25 درصد و 33 درصد تیمار شدند و میوه‌های شاهد در آب مقطر با دمای 22 درجه سانتی‌گراد غوطه‌ور گردیدند. میوه‌های خشک شده به‌طور تصادفی در دسته‌های 25 عددی تقسیم گردیده (به طور میانگین 160 گرم) ودر دمای 5/0±1 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 الی 95 درصد نگهداری شدند. بازارپسندی، اسیدیته کل، فنل کل، فعالیت آنزیم ‌پلی‌فنل‌اکسیداز، pH و درصد کاهش وزن میوه ها در روزهای اول، پانزدهم و سی‌ام اندازه‌گیری شدند. ژل آلوئه‌ورا با غلظت 33 درصد به‌طور معنی‌داری کیفیت میوه‌ها را تا آخر مدت نگهداری حفظ کرد. نتایج نشان داد که ژل آلوئه‌ورا 33 درصد محتوای فنل کل، میزان اسیدیته کل و بازارپسندی را در حد بالا حفظ کرده و هم‌چنین از افزیش pH و میزان فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز و کاهش وزن میوه‌ها جلوگیری نمود به‌طوری‌که تفاوت معنی‌داری در سطح احتمال 1 درصد با میوه‌های شاهد داشتند. طبق نتایج این مطالعه، ژل آلوئه ورا می تواند به‌عنوان یک ترکیب تجاری، جایگزین خوبی برای تیمارهای شیمیایی پس از برداشت میوه‌ها باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Aloe vera gel on Polyphenol Oxidas Enzyme Activity, Quality Attributes and Storage Life of Sweet Cherry Fruit (Prunus avium cv. Siahe mashhad)
چکیده انگلیسی مقاله Because of the harmful effects of chemicals on human health and environment, the use of these compounds in postharvest technology of horticultural crops is highly restricted. Current study was done to evaluate the effect of Aloe vera gel on postharvest quality and storage life of fruit cultivar Siahe-Mashhad. Fruit were treated with Aloe vera gel of 25 and 33% for 5 min at 22 °C. Control fruit were treated with distilled water at 22°C. After drying the surface moister of fruit at ambient temperature. Fruit were divided into different groups of 25 fruit in each group and were transferred to cold storage of 1±0.5°C with 85-95% RH. Fruit quality attributes including marketing, total acidity, total phenolics, pH, weight loss and polyphenoloxidase enzyme activity were evaluated at first day and after 15 and 30 days of cold storage. 33% Aloe vera gel effectively preserved marketability, total acidity and total phenolics content and prevented increase in pH, polyphenoloxidase enzyme activity and decrease in fruit weightduring 30 days of cold storage. The results showed that Aloe vera gel could be used as commercial compound as a good alternative to chemicals in postharvest technology of cherry fruit cultivar Siahe-Mashhad.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا اصغری | mohammad reza


حجت خلیلی |



نشانی اینترنتی http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/42864
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390270.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات