این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم باغبانی
، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۳۱۸-۰
عنوان فارسی
تاثیر اسانس برخی گیاهان دارویی و پوشش پلیاتیلنی بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم شیشهکپ)
چکیده فارسی مقاله
پوسیدگیهای انباری همواره به عنوان یکی از مهمترین موانع بر سر راه انبارمانی و صادرات میوه انار مطرح میباشند. این پوسیدگیها عمدتا به علت نفوذ وگسترش قارچهای ساپروفیتی یا پارازیتی به داخل میوه انار در قبل، زمان برداشت و یا پس از برداشت آن شکل میگیرند. بنابراین در تحقیق حاضر تاثیر اسانس گیاهان دارویی زیره سیاه (Carum carvi) و نعناع فلفلی (Mentha piperetta) با غلظت 1000 پیپیام و همچنین استفاده و یا عدم استفاده از پوشش پلیاتیلنی (LDPE) با ضخامت 20 میکرون بر کیفیت انبارمانی، درصد پوسیدگی، شاخص سرمازدگی و ویژگیهای بیوشیمیایی میوه انار مورد بررسی قرار گرفت. میوههای انار به مدت 5 ماه تحت شرایط دمایی 1±5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص سرمازدگی و درصد کاهش وزن به ترتیب با میانگین 45/3 و 03/17% مربوط به تیمار بدون پوشش بود. بالاترین درصد پوسیدگی و فساد میوه نیز با میانگین 41/29% در شرایط استفاده از پوشش پلیاتیلنی به تنهایی به دست آمد. این در حالی است که استفاده از هر دو نوع اسانس گیاهی توانست به خوبی افزایش آلودگی ناشی از استفاده از پوشش را به صورت معنیداری کاهش داده و بیشترین مقادیر ترکیبات فنولیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی آب میوه را به خود اختصاص دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Essential Oil of Some Medicinal Plants and Polyethylene Packaging on Quality and Pomegranate Shelf Life (cv.
چکیده انگلیسی مقاله
Fruit spoilage of pomegranate is one of the most important problems in postharvest stages and its exports. This decay is mainly due to the influence and spread of saprophytic or parasitic fungi into the pomegranate fruits. In this purpose effects of essential oil from medicinal plants include; caraway (Carum carvi) and peppermint (Mentha piperetta), and packaging (whit or no polyethylene bags) were investigated on shelf life, quality, decay percentage, chilling index and biochemical traits. The pomegranate fruits were kept in 5±1ºC and 85-90 percent humidity. The results showed that the highest amount of chilling index and weight loss was in without polyethylene bag treatment by 3.45 and 17.03, respectively. On the other hand the most percent of fungal infection was observed in polyethylene alone treatment by 29.41%. Whereas, essential oils (1000 ppm) of caraway and peppermint was able to control postharvest fungal infection caused by LDPE packaging, completely. The usage of caraway essential oil on pomegranate fruits increased phenolic compounds and antioxidant activity, significantly.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
یحیی سلاح ورزی |
علی تهرانی فر |
نشانی اینترنتی
http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/26389
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390332.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقالات
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات