این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۱۰-۰

عنوان فارسی تأثیر چند پایه مختلف مرکبات بر میزان ترکیبات بیوشیمیایی پرتقال پارسون براون و مارس در جیرفت
چکیده فارسی مقاله مرکبات دارای مواد غذایی و متابولیت های متعددی شامل انواع قندها، ویتامین C، فلاونوئید و ترکیبات فنلی با ارزش غذایی و آنتی اکسیدانی بالا هستند. عواملی مانند رقم، نوع پایه و نوع اندام در میزان این ترکیبات مؤثرند. از اینرو در تحقیق حاضر میزان ساکارز، گلوکز، قند کل، ویتامین C، فلاونوئید و فنل در گوشت میوه، آلبدو و پوست دو رقم پرتقال پارسون براون و مارس پیوند شده روی پایه های نارنج، سیترنج، کلئوپاترا و رافلمون اندازه‌گیری شد. طبق نتایج به دست آمده، بیشترین میزان ویتامین C در رقم پارسون براون روی پایه سیترنج و کلئوپاترا به دست آمد. بیشترین میزان قند کل در ارقام پارسون براون و مارس روی پایه رافلمون بدست آمد (01/0>P). همچنین بیشترین میزان گلوکز در پرتقال مارس روی پایه رافلمون ثبت شد (01/0>P). در میان پایه ها، رقم پارسون براون بر رافلمون از میزان ساکارز بالاتری برخوردار بود. کمترین مقدار گلوکز و ساکارز نیز در پرتقال پارسون براون روی پایه کلئوپاترا بدست آمد (01/0>P). بر اساس نتایج این تحقیق، بیشترین میزان فنل (84/28 میلی‌گرم در گرم) و فلاونوئید (57/22 میلی‌گرم در گرم) در پوست رقم مارس روی پایه رافلمون به دست آمد. طبق نتایج ضرایب همبستگی، بین میزان فنل با فلاونوئید همبستگی مثبت و معنی‌داری وجود دارد (01/0>P).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Some Citrus Rootstocks on the Amount of Biochemical Composition of Parson Brown and Mars Oranges in Jiroft
چکیده انگلیسی مقاله Citrus fruits contain numerous nutrients and secondary metabolites including sugars, vitamin C, flavonoids and phenols which have high antioxidant activity and nutritional value. Factors such as cultivar, type of stock and fruit position affect the amount of these compounds. Hence in this study the amount of sucrose, glucose, total sugar, vitamin C, flavonoids and phenols in pulp, mesocarp and flavedo of Parson Brown and Mars oranges grafted on Citrange, Cleopatra and Rough Lemon stocks were measured. According to the results, maximum of vitamin C was in Parson Brown cultivar on the Citrange and Cleopatra grafting stocks. The highest total sugar was recorded in Parson Brown and Mars cultivars on the Rough Lemon stock (P< 0.01), respectively. The highest glucose was in Mars cultivar on the Rough Lemon stock (P< 0.01). Parson Brown on Rough Lemon stock had highest sucrose levels. The lowest of sucrose and glucose level was in the Parson Brown that grafting on Cleopatra stock (P < 0.01). The results show that, the highest phenol (28.84 mg/g) and flavonoids (22.57 mg/g) were in the flavedo of Mars cultivar on the Rough Lemon grafting stock. The results of correlation show that between the amount of flavonoid and phenols exist positive and significant correlation (P< 0.01).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کامبیز مشایخی |


حسین صادقی |


وحید اکبرپور |


صادق آتشی |


سید جواد موسوی زاده | seyed javad


ملیحه آبشایی | آبشایی


زهره نظری |



نشانی اینترنتی http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/20780
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390353.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات