این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر پرتوتابی UV-C بر کیفیت و عمر انبارداری پسته تازه ارقام اوحدی و اکبری
چکیده فارسی مقاله چکیده در این پژوهش پسته‌های تازه ارقام «اوحدی» و «اکبری» به دو صورت حبه و خوشه در معرض تابش UV-C با طول موج 0، 3، 6 و 12 kj/m2 قرار گرفته و پس از آن در دمای 1±3 درجه سانتی‌گراد به مدت 45 روز نگه‌داری شدند. پس از 20 و 45 روز انبارداری، خصوصیات یا ویژگی‌هایی شامل کاهش وزن، ارزیابی حسی، سفتی و فعالیت میکروبی پسته‌های تازه اندازه‌گیری شد. نتایج حاصل بیانگر آن است که میزان کاهش وزن حبه (77/28 درصد) کمتر از خوشه (39/33 درصد) پسته‌های تازه است. تیمار UV-C kj/m26 کمترین میزان کاهش وزن را نسبت به تیمارهای دیگر داشت (01/0P <). در طول زمان انبارداری میزان کاهش وزن افزایش می‌یابد. میزان قهوه‌ای شدن پوسته خارجی، پوسته استخوانی و خوشه تیمار UV-C kj/m26 نسبت به نمونه شاهد و تیمارهای دیگر کمتر بود. تیمار UV-C kj/m212 نسبت به نمونه شاهد قهوه‌ای شدن پوسته خارجی، پوسته استخوانی و خوشه بیشتری در طول زمان انبارداری داشت (01/0P <). طعم و مزه تندی پسته تازه در رقم اوحدی کمتر از رقم اکبری بود. سفتی پسته تازه در طول دوره‌ی انبارداری نسبت به ابتدای آزمایش کاهش و در پایان آزمایش سفتی افزایش یافت. تیمارهای UV-C نسبت به نمونه شاهد کمترین میزان آلودگی قارچی و باکتریایی را داشتند. خوشه نسبت به حبه پسته میزان آلودگی قارچی بیشتری دارد. واژه‌های کلیدی: کاهش وزن، خصوصیات ظاهری، ارزیابی حسی، سفتی، فعالیت میکروبی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of UV-C Irradiation on the Quality and Shelf Life of Fresh Pistachio Nut Cultivars (Ohadi and Akbari)
چکیده انگلیسی مقاله Abstract In this study, fresh pistachio of 'Ohadi' and 'Akbari' cultivars expose to the UV-C radiation with a wavelength of 0, 3, 6 and 12 KJ/m2, then located at temperature of 1 ± 3 degrees Celsius for 45 days. Properties or attributes, including weight loss, stiffness and sensory evaluation of fresh pistachio after 20 and 45 days storage were measured. Results showed that pistachio nut weight losses (28.77%) was less than the amount of weight loss of pistachio clusters (33.39%). UV-C 6 kj/m2 treatment showed lowest weight loss than other treatments (p< 0/01). During the storage, amount of weight loss increases. Rate of browning of hull, shell and clusters of UV-C 6 kj/m2 treatment were less than other treatments and control samples. Rate of browning of hull, shell and clusters of UV-C 12 kj/m2 treatment were more than control samples time of storage (p< 0/01). The strong flavor in fresh pistachio of 'Ohadi' cultivar was less than in 'Akbari' cultivars. Firmness in the fresh pistachio during the storage compared with began deduction experiment and at end experiment arised. UV-C treatments than control samples had lowest microbial activity. fresh pistachio clusters than pistachio nuts has more microbial activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هانیه خطیب |


سید حسین میردهقان | seyed hossein


نادر درکی |



نشانی اینترنتی http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/11779
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390429.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات