این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی، جلد ۲۳، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی تغییرات کمی و کیفی اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی (Rosa canina L.)
چکیده فارسی مقاله چکیده این آزمایش به منظور بررسی تأثیر اقلیم جنوب غرب ایران بر کمیت و کیفیت اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی در 5 منطقه شامل سمیرم (استان اصفهان)، کیار وگردبیشه (استان چهارمحال و بختیاری)، یاسوج و میمند (استان کهگیلویه و بویراحمد) انجام شد. استخراج روغن با دستگله سوکسله و تجزیه اسیدهای چرب با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) صورت پذیرفت. بیشترین و کمترین درصد روغن به ترتیب از میمند (05/11%) و کیار (15/8%) بدست آمد. پنج اسید چرب عمده شناسایی شده در روغن بذور نسترن کوهی به ترتیب شامل لینولئیک، اولئیک، لینولنیک، پالمتیک و استئاریک بودند. نتایج نشان دادند که تفاوت در میزان اسیدهای چرب در مناطق تحت مطالعه معنی دار بود (01/0>P). بیشترین میزان اسید لینولئیک، اولئیک و لینولنیک به ترتیب از مناطق گردبیشه (09/52%)، سمیرم (47/40%) و کیار (47/17%) بدست آمد. کمترین میزان اسید لینولئیک، اولئیک و لینولنیک به ترتیب از مناطق سمیرم (24/37%)، گردبیشه (69/22%) و میمند (85/12%) بدست آمد. بیشترین میزان اسید پالمتیک و استئاریک به ترتیب از مناطق میمند (91/4%) و کیار (88/3%)، و کمترین مقدار اسید پالمتیک و استئاریک از سمیرم (به ترتیب 04/4% و 17/2%) حاصل شد. بیشترین و کمترین میزان اسیدهای چرب غیراشباع به ترتیب از سمیرم (65/92%) و یاسوج (07/90%) به دست آمد. اختلافات بین میزان ترکیبات اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی در مناطق مورد مطالعه ناشی از تفاوت در فاکتورهای اقلیمی مناطق مورد مطالعه بود. واژه‌های کلیدی: نسترن کوهی، اسیدچرب، بذر، جنوب غرب ایران
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study on Quantitative and Qualitative Changes in Fatty Acids of Dog Rose
چکیده انگلیسی مقاله Abstract This experiment was conducted to study the effect of south-west climatic conditions on quantitative and qualitative of fatty acids in dog rose (Rosa canina L.) seeds collected from five regions including: Semirom (Isfahan Province), Kiar and Gerdbishe (Charmahal and Bakhtiari Province), Yasuj and Meymand (Kohgiluye and Boyer Ahmad Province). Oil was extracted using Soxhlet apparatus; the fatty acid composition of oil was characterized and quantified using GC. The highest and lowest oil percentage obtained from Meymand (11.05%) and Kiar (8.15%), respectively. The results confirmed the presence of five dominant fatty acids in seeds of dog rose, including: linoleic, oleic, linolenic, palmitic and stearic acid, respectively. Results showed that differences between fatty acids quantity in regions under study was significant (P< 1%). The highest amount of linoleic, oleic and linolenic acid was related to Gerdbishe (52.09%), Semirom (40.47%) and Kiar (17.47%), respectively. The lowest amount of linoleic, oleic and linolenic acid was obtained from Semirom (37.24%), Gerdbishe (22.69) and Meymand (12.85%), respectively. The highest amount of palmitic and stearic acid was related to Meymand (4.91%) and Kiar (3.88%), respectively; and the lowest amount of palmitic and stearic acid was related to Meymand (4.04% and 2.17%, respectively). The highest and lowest amount of unsaturated fatty acids was related to Semirom (92.65%) and Yasuj (90.07%), respectively. Differences between amounts of fatty acid composition of dog rose seeds in regions under study was as result of difference in climatic factors.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Rosa canina, Fatty Acid, Seed, South-west of Iran

نویسندگان مقاله کرامت اله سعیدی ابواسحاقی |


رضا امید بیگی |



نشانی اینترنتی http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/2563
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390516.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات