این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم باغبانی
، جلد ۲۳، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر نوع پایه و شوری بر غلظت عناصر کم مصرف در برگ لیموشیرین(Citrus limetta L.)
چکیده فارسی مقاله
چکیده یکی از راههای توسعه تحمل به شوری در مرکبات، پیوند ارقام تجاری حساس به شوری بر روی پایه های مقاوم می باشد. لیموشیرین، یکی از گونههای مرکبات است که به شوری آب و خاک حساس بوده و تحت این شرایط کاهش شدیدی در رشد و عملکرد خواهد داشت. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر شوری و پایههای نارنج معمولی Citrus aurantium))، لیموشیرین C. limetta))، لیموآب (C. aurantifolia)، ولکامریانا volkameriana) C.)، و بکرایی C. reticulata C. limetta) )، بر غلظت عناصر کم مصرف در برگ لیموشیرین بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در گلخانه انجام گرفت. تیمارهای شوری در چهار سطح 0، 20، 40 و 60 میلی مول در لیترکلرید سدیم در نظر گرفته شد. براساس نتایج نوع پایه تأثیر معنی دار بر غلظت عناصر کم مصرف در برگ داشت و تحت تأثیر شوری، تغییراتی در غلظت عناصر کم مصرف در برگ مشاهده شد. تحت شرایط این آزمایش، پایه ولکامریانا و تا حدودی بکرایی از پتانسیل خوبی در ایجاد تحمل به شوری در پیوندک لیموشیرین برخوردار بودند. واژه های کلیدی: پایه، شوری، عناصر کم مصرف، لیموشیرین
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study on the effect of rootstock and salinity on concentration of micro elements in sweet lime ( Citrus limetta L.) leaves
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract One way of the increasing saline tolerance in citrus plants is grafting of sensitive commercial cultivars on to tolerant rootstocks. Sweet lime (Citrus limetta) is one of the most sensitive species to salinity of soil and water, and under such conditions, drastic reduction of both vegetative and yield occured. This reaserch was conducted in completely randomaized design with factorial arrangement and four replications in order to study the effect of salinity and different rootstocks namely: Sour orange(C. aurantium), Sweet lime(C. limetta), Mexican lime( C. aurantifolia), Volkameriana(C. volkameriana) and Bakraii(C. reticulata C. limetta) on concenreation of micro elements in sweet lime leaf. Four levels of salinity imposed were: 0, 20, 40 and 60 mili mole L-1 NaCl. Results showed that rootstock had significant effects on leaf concentration of micro elements and under salinity treatments different changes were occurred in concentration of micro elements among rootstocks. Generally concluded that, Volkamer lemon, and to some extent Bakraii, could induce salinity tolerance in Sweet lime scion.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rootstock, Salinity, Micro elements, Sweet lime
نویسندگان مقاله
عبدالحسین ابوطالبی |
عنایت اله تفضلی |
نشانی اینترنتی
http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/2593
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390525.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقالات
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات