این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۲۸-۳۳
عنوان فارسی
بررسی اثر محافظتی سوسپانسیون هسته انگور بر شاخص های گلوکز، انسولین و سطح آنتی اکسیدان های سرم بعد از تزریق آلوکسان در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: مطالعات گذشته نشان میدهد که ایجاد دیابت قندی با افزایش تولید گونههای اکسیژن واکنشگر و نقص سیستمهای آنتیاکسیدانی در ارتباط است. هسته انگور به علت داشتن به داماندازندههای رادیکال آزادی که اصطلاحا پروآنتوسیانیدین نامیده میشوند میتواند اثر محافظتی معنیداری را در مقابل استرس اکسیداتیو ایفا نماید. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر هسته انگور مشکی (شاهانی) در مقابل افزایش قند خون، انسولین و سطح کل آنتیاکسیدانهای سرم بعد از تزریق آلوکسان در رت بود. مواد و روشها: در این مطالعه 90 موش صحرایی ( رت ) بالغ نر از نژاد wistar و با وزنی در حدود 220-180 گرم مورد استفاده قرارگرفت که در سه گروه تقسیمبندی شدند: 1- گروه کنترل (دریافتکننده آب مقطر)، 2- گروه دریافتکننده دوز بالای هسته انگور (2 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز)، 3- گروه دریافتکننده دوز پایین هستهی انگور (1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز). رتها در گروه 2 و 3 با سوسپانسیون آبی هسته انگور (در حجم 2 میلیلیتر) پیشدرمانی شدند. رتها در گروه شاهد نیز 2 میلیلیتر آب مقطر دریافت نمودند. این سوسپانسیون به روش تغذیه دهانی با لوله به حیوانات خورانده شد. پیشدرمانی به مدت چهار روز و روزانه یک بار با مقادیر ذکر شده ادامه یافت و در روز چهارم یک ساعت پس از تجویز این سوسپانسیون، آلوکسان به صورت زیرجلدی و در دوز 70 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شد، سپس 24، 48، 72 ساعت پس از تزریق آلوکسان حیوانات کشته شده و خونشان جمعآوری گردید. سطح سرمی گلوکز، سطح انسولین سرم (با روش ELISA ) و سطح کل آنتیاکسیدانها در سرم (به روش FRAP ) اندازهگیری شد. نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی هسته انگور در دوز بالا به طور معنیداری از ایجاد هیپرگلیسمی ناشی از تزریق آلوکسان جلوگیری مینماید (05/0 p< ) اما کاهش سطوح گلوکز در 24 و 72 ساعت در رتهایی که دوز پایین هسته انگور را دریافت داشتند معنیدار نبود. از طرف دیگر تجزیه و تحلیل دادههای ما نشان داد که هستهی انگور در دوزهای بالا و پایین افزایش معنیداری را در سطوح انسولین سرم در 24، 48 و 72 ساعت پس از تزریق آلوکسان ایجاد مینماید (05/0 p< ). همچنین سطوح کل آنتیاکسیدانهای سرم به طور معنیداری (در 24 و 48 ساعت) در رتهایی که دوزهای پایین هسته انگور را دریافت کردند افزایش یافت (50/0 p< ) در حالی که در گروههای دیگر این افزایش معنیدار نبود. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این مطالعه به نظر میرسد که هسته انگور در دوز بالای آن در کاهش هیپرگلیسمی ناشی از تزریق آلوکسان در نمونهی تجربی دیابت قندی موثر است. چنین اثری ممکن است وابسته به مواد دارای ویژگیهای آنتیاکسیدانی و یا دیگر مواد موجود در هسته انگور باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluating protective effect of grape seed suspension on glucose, insulin and serum total antioxidant levels after alloxan injection in rat
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد اسماعیل شهاب الدین | mohammad esmaeil shahabodin
department of biochemistry and nutrition, kashan university of medical sciences, kashan, iran
کاشان، کیلومتر 5 بلوار قطب راوندی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
مهدی پورامیر | mahdi pour amir
علی اکبر مقدم نیا | ali akbar pour amir
محمد جواد رسایی | mohammad javad rasaie
کریم پرستویی | karim parastouee
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-626&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات