این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۲۶-۳۱
عنوان فارسی
تعیین نمایه گلیسمی ماکارونی در افراد سالم
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: نمایه گلیسمی، توصیفکننده تغییر در میزان قند خون بعد از خوردن غذاها در مقایسه با یک غذای استاندارد میباشد. مطالعهی حاضر با هدف تعیین نمایهی گلیسمی ماکارونی (با نام تجاری سلام ماکارون، فرآوردهی کشور ایران) انجام شد. مواد و روشها: جهت تعیین نمایهی گلیسمی، مقدار مشخصی از غذای مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات است در حالت ناشتا توسط 14 فرد سالم (7 مرد و 7 زن) مصرف گردید. میزان گلوکز خون در زمانهای ناشتا، 30، 60، 90 و 120 دقیقه بعد از مصرف غذا اندازهگیری شد. نمایه گلیسمی بر حسب درصد با تقسیم کردن مساحت زیرمنحنی افزایش گلوکز خون، بعد از خوردن ماکارونی بر مساحت زیرمنحنی افزایش گلوکز خون بعد از خوردن غذای استاندارد (50 گرم گلوکز) بیان میشود. در هر داوطلب هر غذا (ماکارونی و گلوکز) سه بار مورد آزمایش قرار گرفت. بنابراین 3 نمایهی گلیسمی برای ماکارونی در هر فرد محاسبه شد و در نهایت متوسط نمایههای گلیسمی به دست آمده در کل افراد، نمایهی گلیسمی ماکارونی در نظر گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای t student و Paired t test استفاده شد. نتایج: میانگین نمایه گلیسمی ماکارونی در 14 داوطلب، 14/14 ± 34/51 به دست آمد. متوسط نمایهی گلیسمی ماکارونی در مردان و زنان به ترتیب 44/13 ± 16/55 و 77/14 ± 52/47 محاسبه شد. اختلاف معنیدار بین نمایهی گلیسمی مردان و زنان مشاهده نشد. نتیجهگیری: مطالعهی حاضر نشان میدهد نمایهی گلیسمی ماکارونی رشتهای با نام تجاری "سلام ماکارون" در انتهای طیف غذاهای با GI پایین و نزدیک به طیف غذاهای با GI متوسط قرار میگیرد. بنابراین میتواند به عنوان جزیی از رژیم غذایی افراد سالم و افراد مبتلا به بیماریهایی چون دیابت، قلبی ـ عروقی و چاقی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نمایه گلیسمی، رژیم غذایی، ماکارونی
عنوان انگلیسی
Determing of Glycemic index of pasta in healthy people
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Glycemic index (GI) describes the variation of blood glucose concentration compared with a standard food after a meal. The purpose of this study is to determine the GI of specific pasta (Salam Macaron, produced at Kashan, Iran) and compare this index in men and women.Materials and Methods: To determine the GI, a measured portion of food containing 50 g carbohydrates which was taken by 14 healthy volunteers (7 men and 7 women) after an overnight fasting was selected. B-glucose curves were drawn in time of 0, 30, 60, 90,120 min after the meal. The GI was calculated by dividing the incremental area under the curve for tested food per same index for standard food (same amount of glucose) and multiplying by 100. Each food was tested 3 times for every volunteer so that 3 GI’s were obtained and their average was calculated. Paired T Test and T Student were used to analyze the data.Results: The mean value of pasta GI was 51 ± 14.14 in the whole group of 14 volunteers. No significant difference was seen between the GI in men and women.Conclusion: Salam Macaron is in upper limit of low GI foods. This pasta may be an appropriate part of diets intended to improve control of blood glucose levels and management of diabetes, obesity and cardiovascular disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Diet, Glycemic Index, Healthy people, Pasta
نویسندگان مقاله
کریم پرستویی | karim parastouei
department of biochemistry and nutrition, faculty of medicine, kashan university of medical sciences, kashan, iran
کاشان، کیلومتر 5 بلوار قطب راوندی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه بیوشیمی و تغذیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
فریبا سیدی | fariba seyyedi
علی محمد فرجی | ali mohammad faraji
محمد اسماعیل شهاب الدین | mohamamd esmaeil shahabodin
سوسن قاسمی | sousan ghasemi
سمیرا ناصری | samira naseri
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-10&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات