این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله پژوهش پرستاری ایران
، جلد ۴، شماره ۱۵، صفحات ۵۳-۵۹
عنوان فارسی
بررسی تاثیر آموزش راهنمای تغذیه ای بر شاخصهای اسپیرومتریک دربیماران مبتلا به COPD
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماریهای انسدادی ریه چهارمین علت مرگ و میر در دنیا بوده و شیوع آن در حال افزایش است. مشکلات تغذیهای یکی از مشکلات شایع در بیماران مبتلا به COPD میباشد. که باعث دریافت نامتعادل انرژی بین جذب کمتر و بیشتر از نیاز آنان میشود. این مسأله خود میتواند منجر به افزایش شدت بیماری و مرگ و میر در آنان گردد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر بهکارگیری راهنمای تغذیهای بر شاخصهای اسپیرومتریک ( FEV1,FVC,FEV1/FVC ) در بیماران مبتلا به COPD انجام شد. روش: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی با طرح قبل و بعد است. نمونهگیری به صورت غیر تصادفی بر روی 30 بیمار مبتلا به COPD بستری در بیمارستان البرز شهرستان کرج انجام شد. در ابتدا پس از پر کردن پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک توسط بیماران بستری یک بررسی اسپیرومتریک در آنها صورت گرفت و سپس اصول تغذیه صحیح به تمام بیماران به صورت چهره به چهره و تک به تک طی 4 جلسه 15 دقیقهای و طی 4 روز متوالی همراه با جزوه آموزشی به آنان آموزش داده شد و سپس یک ماه و سه ماه پس از آموزش مجدداً شاخصهای اسپیرومتریک در آنان بررسی شد. ضمناً بیماران پس از ترخیص از طریق مراجعه به منزل و تماس تلفنی پیگیری شدند. سپس شاخصها با یکدیگر مقایسه گردید. یافتهها: میانگین شاخص FEV1 یک ماه پس از آموزش (49/66) نسبت به قبل از آموزش (96/50) افزایش معناداری را نشان داد (004/0= p ). و پس از 3 ماه آموزش (7/77) نیز افزایش این شاخص از نظر آماری معنادار بود (01/0= p ). همچنین میانگین شاخص FVC بعد از یک ماه آموزش (72/66) نسبت به قبل از آموزش (68/46) به طور معناداری افزایش نشان داد (015/0= p ). و پس از 3 ماه آموزش (36/70) نیز این افزایش از نظر آماری معنادار بود (000/0= p ). بهبود شاخص FEV1/FVC با وزن نمونهها رابطه معکوس داشت که ضریب همبستگی پیرسون این ارتباط معکوس را معنادار نشان داد. (426/0-= r ، 034/0= p ) شاخص FEV1/FVC سه ماه پس از آموزش با سن رابطه مستقیم داشت، یعنی افرادی که سن بالاتری داشتند افزایش شاخص FEV1/FVC در آنها بیشتر بوده و ضریب همبستگی پیرسون این ارتباط را معنادار نشان داد (399/0= r ، 029/0= p ). نتیجهگیری: نتایج تحقیق پیشنهاد میکند بیماران مبتلا به COPD باید در مورد فاکتورهای مؤثر بر شرایط تنفسی مانند فاکتورهای تغذیهای آگاه باشند و باید در مورد غذاهایی که بر تنفس آنها اثر مثبت یا منفی دارند، راهنمایی شوند. تاریخ دریافت مقاله: 20/3/1388 پذیرش مقاله: 22/11/1388
کلیدواژههای فارسی مقاله
راهنمای تغذیهای، شاخصهای اسپیرومتری، بیماری COPD
عنوان انگلیسی
Assessing the effects of nutritional guideline education on spirometric tests in patients with COPD
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction : Chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is the fourth leading cause of death, and its prevalence is increasing. Nutritional depletion is a common problem among chronic obstructive pulmonary disease (COPD) patients. It is caused, to a large extent, by an imbalance between low- energy intake and high- energy requirements. This problem adversely affects morbidity and mortality. The present study aimed to assess the effects of nutritional guideline education on spirometric tests (FEV1, FVC, FEV1/FVC) among patients with COPD. Methods: A quasi-experimental study was conducted through a before and after design. Thirty hospitalized COPD patients drawn from Alborz hospital in Karaj were recruited to the study by random sampling. After filling the demographic questionnaire out, spirometric assessment was undertaken. Individual face to face education concerning proper nutrition was carried out during four sessions. Each session last 15 minutes and was given in four consequent days. Spirometric tests were measured again one and three months after education. They were followed up after discharge through home visits and telephone calls. Then, the indexes were compared. Results: Significant differences were found among mean FEV1 before intervention, one month (P=0.004) and three months after intervention (P=0.001). There were significant differences between mean FVC after one month (0.015) and three months after the intervention (P=0.000). Increased FEV1/FVC Indexes were reversely correlated with samples’ weight (P=0.034, r=0.426). FEV1/FVC Indexes three months after intervention were correlated with age (P=0.029, r=0.399). That meant older patients had higher FEV1/FVC values and Pearson coefficient test demonstrated the difference significant. Conclusion: The study suggests that patients with COPD should be aware of effectual factors on respiratory conditions. They need to be instructed regarding the foods have negative or positive impacts on their respiratory function.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutritional guideline, Spirometric test, COPD disease
نویسندگان مقاله
منصوره تجویدی | mansooreh tajvidi
کرج - عظیمیه - بولوار شریعتی - خیابان راوش - نبش کوچه صداقت - مجتمع صداقت - واحد 3
ماندانا آرش | mandana arash
islamic azad university- karaj branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
میترا پارسی نیا | mitra parsinia
islamic azad university- karaj branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
غلامرضا بابایی | gholamreza babaee
islamic azad university- karaj branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
نشانی اینترنتی
http://www.ijnr.ir/browse.php?a_code=A-10-561-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
پرستاری
نوع مقاله منتشر شده
آموزش پرستاری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات