این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱۴۳-۱۶۲

عنوان فارسی تعیین پروفایل اسیدهای چرب و بررسی فیزیکوشیمیایی روغن کاهوی دریایی (Ulva lactuca) سواحل شهر بوشهر
چکیده فارسی مقاله زمینه: کاهوی دریایی (Sea lettuce)، نوعی جلبک سبز با نام علمی Ulva lactuca در بسیاری از کشورها، دارای استفاده‌های فراوانی می‌باشد. با توجه به وجود این جلبک در سواحل بوشهر و سهولت پرورش و تکثیر آن، می‌توان از فواید مفید آن بهره برد. از اهداف مطالعه اخیر، تعیین میزان چربی تام، بررسی کمی و کیفی برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب موجود در روغن آن می‌باشد. مواد و روش‌ها: پس از جمع‌آوری نمونه‌های کاهوی دریایی از سواحل بوشهر، آماده‌سازی نمونه و استحصال چربی، برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی مطابق با AOAC و پروفایل اسیدهای چرب آنها نیز توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکارساز یونیزاسیون شعله‌ای (GC-FID) مورد آنالیز قرار گرفتند. یافته‌ها: اندیس اسیدی در روغن استخراجی در منطقه شورای شهر، بندرگاه و نفتکش به ترتیب 73/0، 73/0 و 72/0 و میزان عدد پراکسید به ترتیب 75/0، 74/0 و 75/0 بودند. میزان ضریب شکست و میانگین میزان روغن برای هر سه منطقه به ترتیب معادل 1412 و 3 درصد گزارش گردیدند. در سه منطقه مذکور، 16 اسیدچرب شامل (C6)، (C10)، (C12)، (C13)، (C14)، (C15)، (C17)، (C18)، (C16)، (C19)، (C20)، (C21)، (C18:1)، (C18:2)، (C18:3)، ولی با مقادیر متفاوت، شناسایی گردیدند. بیشترین مقادیر اسیدهای چرب در هر سه منطقه، پالمتیک اسید بود. نتیجه‌گیری: کاهوی دریایی دارای اسیدهای چرب متفاوتی می‌باشد که هر کدام دارای کاربردهای متعددی در صنایع غذایی، پزشکی و آرایشی بهداشتی می باشند. مقادیر مطلوب اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در روغن کاهوی دریایی، اهمیت تغذیه‌ای آنها را افزایش می‌دهد. با توجه به اقلیم جغرافیایی مناسب بوشهر، پرورش این جلبک سودمند، پیشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاهوی دریایی، اسید چرب، کروماتوگرافی گازی، امگا 3، امگا 6

عنوان انگلیسی Determination of Fatty Acids Profile and Physicochemical Study of Sea Lettuce (Ulva lactuca) Oil from Bushehr City Coasts
چکیده انگلیسی مقاله Background: Sea lettuce is a kind green alga with scientific name "Ulva lactuca", has many uses in many countries. With Notice to the presence of this alga in the coasts of Bushehr and its ease of propagation and cultivation, we can take advantage of beneficial interest. The objectives of this current study was to determine the amount of total fat, survey the quality and quantity of some physicochemical parameters and the profile of fatty acids in its oil. Materials and Methods: After samples collecting of sea lettuce (Sea lettuce) from Bushehr coasts, sample preparation and extraction of fat, quantity of some physicochemical parameters according to AOAC method; and fatty acid profile were analyzed by gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID). Results: The acidity index in extracted oil in Shoraye-shahr, Bandargah and Naftkesh regions were, 0.73, 0.73 and 0.72 respectively, and the peroxide value was 0.75, 0.74 and 0.75 respectively. The refractive index and average oil contents for all areas were reported 3 % and 1412, respectively. In the three mentioned regions, sixteen fatty acids including (C6), (C10), (C12), (C13), (C14), (C15), (C16), (C17), (C18), (C19), (C20), (C21), (C18: 1), (C18: 2), (C18: 3) were identified with different amounts. Palmitic acid had the highest levels in all three regions. Conclusion: Sea lettuce contains different fatty acids that each of them has different applications in food industry, medicine and cosmetics. The favorable amounts of omega-3 and omega-6 fatty acids in the sea lettuce oil increase their nutritional importance. Caltivating of this beneficial alga is suggested due to the appropriate geographic climate of Bushehr.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سرور شاغولی | soror shaghuli
kherad institute of higher education, bushehr- iran amp;amp;lt;br amp;amp;gt;the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical sciences research institute, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران amp;amp;lt;br amp;amp;gt;مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر،ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

عمار مریم آبادی | ammar maryamabadi
research and development department, shakheh zeytoon lian inspection co, bushehr, iran
واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر، ایران

غلامحسین محبی | gholam hossean mohebbi
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical sciences research institute, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر،ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

علیرضا برمک | alireza barmak
food and drug department, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

سعیده آرمین | saead armin
research and development department, shakheh zeytoon lian inspection co, bushehr, iran
واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر، ایران

امیر وزیری زاده | amir vazirizadeh
the marine biology and fishery science department, persian gulf institute, persian gulf university, bushehr-iran
گروه زیست شناسی دریا و شیلات، پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس

سمیرا گودرزی | samira gudarzi
kherad institute of higher education, bushehr- iran
موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران

مریم سالکی | maryam saleki
kherad institute of higher education, bushehr- iran
موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-764&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/35/article-35-393218.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اختلالات سیستمیک- متابولیکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات